Blog


...

Lars Lund

26 okt 2015 14:50

Drivhus i større rammer

-og fif til, hvordan du får det gamle drivhus ned, uden at ødelægge glassene

 

Den første november var i ældre tid den dato, hvor tyende, specielt på landet, skiftede ansættelse. Dagen kaldtes skiftedag og udtrykket anvendes stadig for eksempel i forbindelse med sommerhusudlejning. For drivhusfolket er datoen også en passende dag at skifte drivhuset ud.  Tomaterne er i hus og agurkerne spist. Alt det der vokser i højden er stort set høstet, så er dit drivhus blevet for lille, eller ønsker du bare et større, eller har du slet ikke drivhus, ja så er det nu, det er godt at sætte drivhus op. Der er ikke så meget travlhed i haven, og du kan nå at komme tidligt i gang, når næste års høst skal grundlægges.

 

Av glassene er limet

Efter de sidste års storme har mange limet deres drivhusglas med silikone. En rigtig god ide. Men det giver nogle store udfordringer, når glasset skal pilles ud. Selvfølgelig kan man slå glasset i stykker og pille det ud stump for stump, men måske kan det gamle hus gøre glæde andre steder. Det holder jo næsten evigt, og glas koster penge. Især er glas i hele længder  kostbare.  Et par knuste glas koster let 500 kr. eller mere. Det gælder især, hvis de er over 3 mm. 

 

Jeg har kastet mig ud i forsøget med at pille glas ud, der er limet. Jeg har forsøgt sig med forskellige metoder og det hele gik som smurt i olie. Ikke et eneste glas gik i stykker.

 

I denne måneds video viser jeg, hvordan du effektivt redder dine glas, og hvor let du kan tage dem ud af rammerne , også selv om du er helt alene om opgaven.

 

Stil glassene sikkert

Projektet gik over al forventning, men der var et lille efterspil. Tre dage efter var fire af de dyre glas revnet. De stod med aviser mellem hvert glas - op ad en hæk. Her legede vinden med hækken og AV. Fire af glassene revnede. Det er altså ikke nok at få sine glas hele ud af drivhuset. Bagefter skal du stille dem om muligt lodret op ad en fast væg. Sæt dem på et par lige lægter og sæt dem gerne tæt med et stykke papir imellem. Husk også når du skal transporterer dem, så gør det ikke ved at lægge glassene i en trailer. Det har jeg dårlige erfaringer med. Jeg flyttede for nogle år siden glas fra Århus til Skagen i en trailer. Glassene lå ned, og da jeg nåede Skagen lå de stadig, hvor de skulle. Desværre var alle glas også knust. Man bliver heldigvis altid lidt klogere, så skal du transporterer glas, så skal de stå op og have rigtig solid støtte. Måske skal du ligefrem lave en ramme som den glassene kom i, da du købte drivhuset. 

 

 

Accepter venligst marketing-cookies for at se denne video.

1 Kommentarer til dette indlæg

...

Søren Vinding

31 okt 2015 17:46

Jeg har et drivhus med buede plexiglas vinduer. De er ved at mørne sikkert p.gr.a. solen. Dem vil jeg gerne have skiftet ud.

Det er en ret tynd plexiglas - tyndere end den man kan få i et normalt byggemarked. Hvor kan man få plexiglas til sådanne vinduer?

Med venlig hilsen

Søren Vinding.