Blog


...

Drivhusklubben/Greenhouse Forum/Gewächshausclub

20 maj 2015 15:04

Skab skygge til dine planter

Solen er nødvendig, når vi skal have drivhuset til at springe ud og blomstre, men de livgivende gule stråler kan også betyde død og pine for planterne. Der er med andre ord behov for at kunne skærme af for solen i sommersæsonen, hvor drivhuset kan blive meget varmt. 

Der forskellige muligheder for beskyttelse af planterne. Det kommer i første gang an på, om du har et drivhus med polycarbonat eller glas. Polycarbonat beskytter i sig selv mod solen, og der vil typisk ikke være behov for yderligere skygge. Men har du et hus i glas, som mange sværger til, hvis de også bruger drivhuset som udestue, så har du behov for at skærme af for sol og varme. 

 

Der er flere muligheder for at skærme af for solen i drivhuset


Skyggenet

Juliana Skyggenet er en fleksibel løsning, der gør det let at regulere, hvor meget sol du vil have ind i drivhuset. Skyggenettet fastgøres med nogle afstandsholdere, der let monteres i drivhusets profiler. 

 

Skyggepasta

 

Juliana Skyggepasta påføres udenpå drivhuset med en pensel eller malerrulle. Skyggepasta er den lette og billige løsning. Pastaen skal blot tyndes op med vand og påføres drivhuset. Til gengæld skal den vaskes af, hvis du vil have afskærmningen væk igen, så den er mindre fleksibel end for eksempel skyggenettet.

1 Kommentarer til dette indlæg

...

gurli

12 aug 2015 14:16

jeg har i mit drivhus plantet tobaksplanter og en enkelt kæmpeverbena som skyggeplanter til mine tomater - det virker fantastisk - det ser vildt og frodigt ud oo- duften af tobaksplanten er skøn - tomaterne trives godt og det gjorde de også sidste år - jeg prøver lige med et billede