Blog


...

Drivhusklubben/Greenhouse Forum/Gewächshausclub

30 mar 2015 09:47

Dyrk til juicer

Et bugnende drivhus er et overflødighedshorn af grøntsager, der bare venter med at blive spist. Faktisk kan drivhusets udbytte blive helt overvældende, og det kan være svært at nå at spise sig igennem alle herlighederne. Så er det heldigt, at man kan juice sit drivhus.

 

Salat og bladselleri til juice 

Flere grøntsager, som egner sig godt til dyrkning i drivhus, er også oplagte at juice. Peberfrugter, agurker og salathoveder er rige på saft og kraft og giver dine juicer både smag og farve. Men det er også dejligt – og ikke mindst sundt – at juice nogle af havens grovere grøntsager: Jordskokker, gulerødder, rødbeder og ikke mindst alle slags kål giver nærende og velsmagende juicer; især hvis de krydres med smagsgivere som ingefær, peberrod og chili. Citrussaft af forskellig slags gør også godt i de fleste juicer. 

Prøv at eksperimentere med lidt vildere juicer. Rødløgsjuice er fx overraskende sødt i smagen (blandet med andre grøntsagsjuicer), og bladselleriens saft er fin og mild. Tilsæt et stykke frugt eller to (fx æble, pære eller melon) til dine grøntsagsjuicer for ekstra sødme, hvis du vil, og prøv dig frem, til du har fundet en favoritkombination.

 

Trætte grøntsager er rig på vitaminer

Selv grøntsager, der er blevet lidt trætte, gemmer stadig på masser af saft, som gør godt for krop og gane. En broccoli, som hænger lidt med hovedet, kan blive til en lækkerbisken af en juice sammen med lidt chili, peberfrugt og peberrod. Også grøntsager, der er ved at gå i stok, kan blive til flydende måltider - prøv fx spinat med æble og ingefær. 

Rigtig god fornøjelse med at juice dit drivhus

 

Find flere opskrifter på juicer på www.aarstiderne.com.