Blog


...

Lars Lund

25 mar 2015 18:13

Birk på flasker

Birkesaft er uhyggelig sundt og uhyggelig let at hente fra træerne. Det er nu du skal tappe saften. Du får en kælderkold drik, men saften kan også bruges ved bagning, til is, en lækker sorbe,eller til at vaske dit hår i. Det bliver silkeblødt.
Den friske saft kan holde fem dage i et køleskab. Du får hurtigt tappet fire liter om dagen, så giv noget til naboerne eller frys noget ned. Husk ikke at stoppe poserne med saft. Vand udvider sig ved frysning.
Udstyr kan du købe i alle byggemarkeder. Du kan også købe færdigt udstyr hos for eksempel Dansk hjemmeproduktion.
Bygger du selv et anlæg op, koster det under en halvtredser, men i videoen - der tager ti minutter - kan du se, hvordan man kan gøre det helt gratis.

Accepter venligst marketing-cookies for at se denne video.

3 Kommentarer til dette indlæg

...

Liten

31 mar 2015 11:26

Det lyder fantastisk lækkert og tror nok, jeg har hørt om det før - men under alle omstændigheder var det en god vejledning i en opstart og så kommer et spørgsmål, kan man koge saften ind til sirup lige som med Ahorn? 

...

Lars Lund

31 mar 2015 17:26

hej Liten

Ja, det kan man. Jeg prøvede for nogle dage siden med en liter. Der blev til en halv teske, men for pokker det smagte godt. Man kan jo så prøve med 5 liter, og så få en spiseskefuld, men sig ikke til nogen at det nok vil koste noget i strøm.  

...

Liten

31 mar 2015 17:52

Ha ha, det gør jeg så ikke, har iøvrigt allerede sat tappeanlæg op og smagt de første dråber - det er nektar for guder!