Blog


...

Lars Lund

23 jul 2015 11:11

Fokus på drivhustips fra England

Her i sommer har jeg tilbragt en del af min ferie i England. England er kendt for deres vidunderlige romantiske haver, og jeg fik besøgt små ti af slagsen. Det lyder ikke af mange, men en havevandring i en engelsk have kan let tage 6-8 timer.

I løbet af efteråret vil jeg bringe nogle af de bedste tips fra engelske haver, tips der måske kan give dig lyst til at bruge efteråret til at indrette et nyt bed eller et nyt hjørne i haven. Denne gang må du nøjes med nogle få øjeblikke med fokus på drivhuseindretning. Et af mine besøg var på den berømte haveudstilling Hampton Court Flower Show. Her prøvede jeg at fange små tips til drivhushaven. 

 

Pynt foran huset

Drivhusets indretning handler også om omgivelserne. En kasse med stauder ved drivhuset er lige så vigtigt som en krukke med blomster foran boligens indgangsparti.

Eller måske en kasse/bed med blomster langs hele drivhuset.

 

Ophængt?

Føler du dig ophængt, når du skal vælge ophæng til drivhuset, så er her måske et tips, du selv kan videreudvikle.

Tomaterne i plantesækken til højre står på et stativ, hvor der både er langsgående rør, og rør i højden. Måske kan du sætte noget sammen med vandrør eller teltstænger. Plantesækken til venstre har et plastophæng, der minder om stativet til højre, men tværstangen elller plaststykket har små indhak, der holder en pind på plads.

 

Skygge

Hvert forår melder bekymringen sig om skygge til planterne. Der er fuld blus på solen, og ikke meget i haven eller drivhuset, der kan sørge for lidt skygge, når der er hedest.      

Der er flere måder, man kan hænge skyggenet op på. Her er gardinerne hængt over vandrør i toppen og langs siderne, så det er let at "rulle" op og ned. Metoden giver mulighed for at lave skyggeafsnit. 

Den mere avancerede udgave er rullegardiner. De kan købes via netbutikker. 

 

Lidt til de små

Tidligt om foråret, skal mange små planter have lidt beskyttelse især om natten. crocus.co.uk, har udviklet disse små drivtelte, som man jo også selv kan lave, hvis man er lidt kreativ. 

 

Storebror

Den lidt større udgave er mistbænke. Her i lange rækker. De er enkle at lave med gamle fliser og vinduer, og det, der kan udvikles under de små huse, fylder ikke op i det større drivhus. 

 

Sandkasseleg

Er du blevet træt af at dyrke tomater og agurker, ja så kunne du jo også indrette dit drivhus og dyrke marehalm, alt mens du sætter dine tæer i det varme sand og drikker en Pepsi.

Planter kan arrangeres på mange måder. For eksempel i en lille trillebør.

 

Vandkar

Opsamling af regnvand er heldigvis blevet populært. De fleste samler op i tønder, men her i denne have sker opsamlingen i kar. I nogle tilfælde er de lettere at gå til, især hvis man skal vande mange planter, og det skal gå lidt tjept.