Blog


...

Lars Lund

23 jul 2015 10:34

Det handler om selv at gøre noget

Giftfrie haver

Hvis man synes, der skal gøres noget ved miljøet, og ikke kan komme igennem hos politikerne med budskabet, ja så kan man jo starte hos sig selv. Landsforeningen Praktisk Økologi og Danmarks Naturfredningsforening er gået sammen om projekt Giftfri haver. Folk kan tilmelde sig på en hjemmeside og på den måde brede budskabet om  giftfrie haver til alle . Foreløbig har 4.000 tilmeldt deres have som giftfri, hvilket svarer til 700 hektar. Målet er inden 2020 at nå op på 100.000 haver. Det er især omkring storbyerne København, Århus, Odense og Ålborg at bevidstheden om giftfri haver er størst. Du kan læse mere på http://www.giftfri-have.dk/.

 

Borgere mod Roundup

Efter at sundhedsorganisationen WHO tilbage i marts erklærede at stoffet glyfosat sandsynligvis er kræftfremkaldende for mennesker, har den franske miljøminister Segolene Royal bedt om at få det fjernet fra de franske hylder. Glyfosat er det bærende stof i ukrudtsmidlet Roundup, der produceres af den amerikanske virksomhed Monsanto og ifølge WHO er verdens mest solgte ukrudtsmiddel.

I Danmark har arbejdstilsynet sat giftstoffet på listen over farlige stoffer i arbejdsmiljøet,( risiko for kræft), men det er ikke nok, mener en gruppe private havefolk, der har startet en underskriftindsamling som skal forbyde Roundup. På bare 14 dage har indsamlingen givet omkring 2000 underskrifter. Coop holdt op med at sælge Roundup sidste år.

Initiativtageren til borgerkampagnen er Signe Voltelen, og du kan læse mere om kampagnen på www.rounduostop.dk