Blog


...

Lars Lund

25 apr 2015 09:25

Kridt skoene og undgå orm i æbler

Accepter venligst marketing-cookies for at se denne video.

Engang i august - når du skal sætte tænderne i de første æbler- opdager du sikkert, at nogle af dine æbler har orm. Ja egentlig er det en larve. Ud over dig, er der mindst to andre, der gerne vil have en bid af dit æble. Den ene er æblevikleren, en natsommerfugl som lægger æg på de små æbler og blade midt i maj. Den anden er æblebladhvepsen, der lægger æg i blomsterne. For at undgå orm, skal du allerede nu gøre noget ved det.
I videoen vises flere metoder. Kombineret opnår du størst beskyttelse. Et af rådene er et godt, men glemt økologisk råd, som din bedstefar sikkert vil kunne huske. Det frisker vi lige op. Det handler om at kridte skoene og svinge kalkbørsten.

4 Kommentarer til dette indlæg

...

Heidi lindeblad

28 apr 2015 21:42

Kan man bare bruge det kridt som jeg også bruger til mine vinduer i drivhuset til at gøre dette med?

...

Lars Lund

29 apr 2015 06:54

Det kommer an på, hvad det så er du bruger, når du skriver kridt hvis det er skyggepasta kan du ikke. Skyggepasta er latexmailing/ plastmaling og farver ku træet hvidt uden at have den basiske effekt. 

...

Susanne H. Nielsen

30 apr 2015 10:11

Virker det også på fx blomme og pæretræet?

...

Lars Lund

30 apr 2015 11:17

Blommer: Her er det en anden natsommerfugl blommevikleren der er på spil. Her kan også købe ferromonfælder, til denne vikler, men som jeg fortæller i indslaget, så er de faktisk mest beregnet til frugtplantager, der så sætter ind med sprøjtning, når der er flest hanner i luften, eller fanget 15 hanner inden for et bestemt interval.De vil dog gøre nogen nytte i privathaver, men er ikke en garanti. Kalkning kunne godt tænkes at hjælpe, idet larverne blandt andet forpupper sig i sprækker i træet, men ellers typisk på jorden.I pæretræet er det galmyggen der angriber. Her hjælper kun at forebygge ved at samle nedfaldne små frugter op og ved at lade edderkopperne, ørentviste og den slags leve og så masser af fuglekasser.