Blog


...

Nanna Stærmose

26 apr 2015 14:02

Jordskokkesuppe

 

 

Nyopgravede jordskokker lige til at koge suppe af. Foto: Rabarbergaarden

 

Noget af det første vi laver i 'Haver til Maver' er jordskokkesuppe. I april graver børnene nemlig alle jordskokkerne op fra jordskokke labyrinten. Det giver os noget at arbejde med i udekøkkenet, indtil det, børnene har sået i deres haver, kommer op. Her er en opskrift, der er super nem at lave, så tag endelig dine børn med i køkkenet.

 

Til 4 personer skal du bruge: 

 

1 kilo jordskokker

1 ½ liter vand

2 fed hvidløg

1 bdt. Timian

Salt og peber

 

Sådan gør du:

Skræl jordskokkerne. Skær dem i mindre stykker og kom dem i en gryde sammen med vand, hvidløg og læg bundtet med timian kviste i toppen så de er nemme at fiske op igen.

Kog jordskokkerne møre, det tager ca. 10-15 min. fra vandet koger.

Tag timianbundtet op. Hæld lidt af vandet fra i en skål. Blend suppen og spæd evt. til med lidt af det resterende kogevand, hvis suppen er for tyk.

Smag til med salt og peber.

Server gerne med dråber af en ramsløgsolie i (ramsløg og en neutral olie blendet) og en skefuld drænet yoghurt for at give det lidt syre.

Velbekomme.