Blog


...

Lars Lund

09 okt 2014 14:04

Ti tips tip dine dine sarte planter

Beskyt dine planter

Planter der ikke tåler frost skal ind i lunere omgivelser. Kniber det med plads, så kan dit drivhus anvendes.

 

1. Beklæd dit drivhus med bobleplast til drivhuse, ikke til bogpakker og læg gerne flamingostykker 10 til 20 cm op ved soklen,

2. Gør husets areal mindre enten ved at dele det op med bobleplast eller at sætte et lille platsdrivhus i drivhuset. Sæt dine planter ind i det mindre rum. 

I frostperioder skal du måske tilsætte varme. En gasovn med termostat er billigst i drift.

3. Husk at sørge for frisk luft til planterne, når der ikke er frost, ellers kan de rådne.

4. Tøm krukker med jord og planter og plant dem i et bed i drivhuset. Dæk med blade og halm.

5. Husk kommer der frost, skal du regne med, at du skal have en eller anden form for opvarmning. Lidt frost kan klares med stearinlys og små petroleumsovne. Mere frost kræver elovn eller gas.

6. Alternativet er at få dine dyre planter på et plantehotel eller selv lave et isoleret rum med frostsikring og vinduer så der kan komme lys ind.

7. Små krukker kan dækkes med vintermåtter omkring krukken.

8. Havens grøntsager opbevares bedst i mørkt frostfrit rum

7 Kommentarer til dette indlæg

...

Bo

28 okt 2014 19:48

Hej Lars. Jeg er ny her på siden og søger info ang. vinteropbevaring mit spørgsmål handler om luftfugtighed hvor skal den ligge 50-70% Mit drivhus er et vægmodel monteret på sydgavl 3,3km2 Lægter med dobelt bobleplast store bobler Gasvarmere Frosty 2500 2 flasker på 22 kg Termometer med hygrometer Har de sidste år haft planterne på plantehotel men syntes det blev for dyrt så nu prøver vi selv

...

Lars Lund

29 okt 2014 08:31

Hej Bok

Jeg tror der er nogen her på bloggen, der i forhold til luftfugtighed kan svare dig mere præcis, men luftfugtighed i et drivhus, kan jo være ganske vanskeligt at styre, og er også i de professionelle væksthuse en kompliceret sag.  Det væsentligste er nok mere at sørge for at vinden ikke konstant står stille, men at vand på planterne nærmest blæses væk, altså en god ventilation. Normalt siger man, at en luftfugtighed over 70 giver skimmel, og den ideelle nok skal ligge nær de 50.. Det er dog næsten kun om vinteren det er muligt. Du skal være opmærksom på at gas giver en del vanddamp, så den onde ånd er at varme indeholder fugt, og fugten skal ledes ud og så ryger noget af varmen jo også. Jeg har set nogle have en lille luftventilator til at køre med mellemrum, og det har været nok til at holde planterne på den tørre side. Vigtigt er også ikke at sætte dem for tæt.

mvh

Lars  

...

Bo

29 okt 2014 12:21

Tak for dit svar. Ja en fugtstyret ventilator kunne jo være løsningen vi prøver at se tiden an.

...

Randi

30 okt 2014 11:05

Hej Lars

Dit biled af opvarmet Drivhus har du en Gasvarmer som ikke er så stor. Hvor køber man sådan en og er den ikke til almindelig kosangas. de gasflasker jeg kender er da Gule. Håber du kan hjælpe

...

Anja Egeriis

30 okt 2014 20:01

Gas er stort set ikke billigere end elvarme, så jeg bruger en varmeblæser til mit isolerede drivhus i drivhuset for at holde fugten nede og få cirkuleret luften :)

...

Anja Egeriis

30 okt 2014 20:02

Og til Bo - hvis du regner på dit energiforbrug på en hel vinter, tror jeg, at du finder ud af, at plantehotellet ikke er den dyreste løsning :)

...

Bo

30 okt 2014 20:18

Vi gav 3000 plus leje af kassevogn i 2 dage. Planterne var ikke særlig pæne i år, så nu prøver vi selv. De andre år har planterne været pæne.