Blog


...

Lars Lund

31 maj 2014 18:24

Steril jord er slet ikke godt for planterne

Det findes heldigvis heller ikke i handlen

Når du skal så, så hedder det sig, at man skal vælge en så-og priklejord, fordi den er steril. Det er heldigvis en skrøne. I Danmark sælges slet ikke steril jord. Det koster for meget, og det er slet ikke gavnligt.

Jord såvel som spagnum indeholder vigtige mikroorgansimer. Alle ved, at regnorme er godt at have i jorden. De tygger døde planter i små stykker og ud kommer det, der i virkeligheden gøder jorden. Mikroorgansimer er så små, at du ikke kan se ret mange af dem. Det er gavnlige svampe og ganske små dyr. De gør samme nytte som regnormene.

Gavnlige svampe nedkæmper de svampe, der ikke vil planterne det godt.

Nogle hælder kogende vand i en spand med jord for at få den steril. Andre bager den ved 100 grader. Når de gør det, slår de også et rigt og vigtigt dyre-og svampeliv ihjel.

Så- og priklejord er en ganske fin og ren spagnum. Spagnum indeholder ikke ukrudtsfrø, men der er liv idet. Det vigtigste er, at såjorden er så ren som muligt- for ukrudt vel at mærke. Det er spagnum. Derfor giver det god mening at bruge så-og priklejord, men ikke at gøre jorden steril.