Blog


...

Lars Lund

29 jan 2014 15:57

Klematiselskere kan glæde sig

To klematis med særlige egenskaber

Hvis du gerne vil have en smuk og anderledes bundplante til haven- eller for den sags skyld i drivhuset, så kan du glæde dig. Poulsen Roser er kendt for roser af god kvalitet, men nu kommer de med et par gode nyheder, der ikke har noget med roser at gøre.
Der to store nyheder er begge nye klematisser. Den ene har den fantastiske egenskab, at den kan gro inde i vore varme og tørre stuer. Med andre ord, der er tale om en potteplante. Blomsterne har en holdbarhed på op til 6 uger, selv under dårlige lysforhold. 
Mange har ikke haver, men en altan, og også her vil den gøre sig godt i altankasse. Skulle du nu eje et stykke jord og få lyst til at plante den ud, så er det ingen hindring.

 

Kryber langs jorden
Den anden store nyhed vandt i går prisen Floradaniaprisen som den bedste udendørs nyhed inden for planter. Det skete på verdens største plantemesse i Essen, Tyskland.

Vi var selvfølgelig med til kåringen, og er helt enige med dommerpanelet, der blandt andre talte en dansk dommer Dorthe Kvist fra Meltdesignstudie. 
Det særlige ved den nye klematis er, at den ikke vokser opad, som klematis normalt gør, men kryber hen langs jorden. Det gør den rigtig god som en kantplante og som bunddække. Blomstringen fortsætter uafbrudt helle sommeren.

Den egner sig også fint som en krukkeplante, hvor den så vil hænge nedad krukken.