Blog


...

Lars Lund

24 apr 2014 09:35

Når vandguden svigter - Kom med dine erfaringer

Nu gror det som bare pokker, og lige nu nyder vi at se til planterne og nusse dem lidt bag bladene, men når vi når til sommer, kommer der et problem, eller rettere i sommerferien.

Planter skal nippes og pusles om, men kan godt tåle at blive forsømt 3-4 uger i en ferie. De må derimod ikke mangle vand og gødning og blandt de mange glæder, der er ved at være drivhusejer, er det største problem nok at få nogle til at vande planterne. Resultatet er, at alt det arbejde, man lagde i at få planterene til at gro, ender med kaos i drivhuset. De tomater, man skulle have glæde af, visner, og med agurkerne går det samme vej.

På markedet findes tre systemer. Det ene er kapillærkasserne. I bedste fald klarer de vist vand i en uge, og er det rigtig varmt, kan det gå stærkere. Hvad gør man så, når man er væk i 3 uger eller 4?

Slanger i drivhuset

Så er der drypslanger som Vandan ,Vanlet og Hydromat. Prøver man at Google de tre systemer, kan man læse, der er mange, der har problemer med at få dem til at fungere tilfredsstillende. Hydromat kritiseres for at have en for dårlig thermoventil, der skruer ned for vandet i stedet for at skrue op, når det er for varmt. Vanlet kritiseres for samme problem. Vandan har jeg ikke kunnet finde erfaringer med. Mange har derimod problemer med at samle tingene rigtigt. Det skal også tilføjes, at andre ikke har problemet, og de sikkert mange anlæg, der fungerer, hører man jo ikke ret meget til.

Stil tiden

Den sidste mulighed er et vandingsur. Her kan man koble uret til drypvandingssystemet, så det for eksempel vander to til tre gange om dagen. Flere producenter er på markedet, heriblandt Gardena og det billigere Florabest. Det tester jeg lige et par uger. 

Men lad os sætte fokus på selvvanding. Kom med dine erfaringer, men helst de gode. Alle de dårlige og alt vor megen brok over producenterne er ikke så interessante - med mindre du har et tips til - hvordan du løste problemet.

Jeg følger op med flere artikler og erfaringer, men dine er mindst lige så nyttige.