Blog


...

Lars Lund

08 jul 2013 10:13

Giv dit drivhus en lillebror

Fik du fyldt dit drivhus op med agurker og tomater, så der slet ikke blev plads til den tidlige salat, blomkål, gulerødder og andet godt, så skal du måske overveje en mistbænk til drivhuset. Eller fik du købt dig fattig i sommerblomster, så kan du let så dine egne i en drivbænk og til en brøkdel af, hvad du ellers må give for dem.

 

Drivbænken er til at forkultivere salat, kål, eller gulerødder, som du måske senere vil plante ud, eller til at så sommerblomster til senere udplantning. Det kan generelt være en fordel at så i potter, og så plante ud i haven. Så er der mere hold på jord og rødder.

Fordelene ved drivbænken er, at temperaturen er lidt højere end udenfor, nøjagtig som i drivhuset. I drivbænken står småplanterne i læ for både vind og regn.

I foråret er drivbænken et godt sted til at akklimatisere de planter, du har haft til spiring inde vindueskarmen. Du kan sætte dine bakker og potter med de små planter ud i drivbænken, så de langsomt vænner sig til det til tider ubarmhjertige udeliv, sommeren af og til byder på.

Gør det eventuelt lidt nænsomt. I de første dage skal planterne kun ud nogle timer ad gangen midt på dagen. Senere kan du lade dem stå i drivbænken og åbne vinduesrammen mere og mere. Så er de snart klar til livets strabadser i det fri.

Fortsæt i eftersommeren

Når jorden er parat til at tage imod de første afgrøder i den store have, så kan du fortsætte i drivbænken med de mere varmekrævende planter som bønner, majs, melon eller squash, eller du kan så stauder eller plante stiklinger ud i bænken. Sådan kan du egentlig fortsætte hele sæsonen og fortsætte et godt stykke hen i efteråret og starten af vinteren.