Blog


...

Lars Lund

25 jan 2013 12:04

Nu lysner det for spireentusiasterne

Spirekasser til fornuftige penge med lys og varme har været en stor mangelvare og ofte vanskeligt at få fat på, men nu lysner det. Nelson Garden har lavet et samlesæt, der ser ud til at blive lidt af en succes. Den er revet væk i Sverige, hvor den kom på markedet op mod jul og lagrene er tømte, så det danske marked kan først vente at se nyheden omkring 15. februar.

Sættet består af tre dele, som man køber hver for sig. 

 

Varmemåtte

En god grundvarme er ofte det største problem, når planterne skal spire. Systemets varmemåtte varmer jorden op til ca. 25 grader. Det hjælper frøet med at gro bedre og mere sikkert, og stiklingerne komme hurtigere frem. Man stiller potter - eller hvad man nu bruger - direkte på varmemåtten til spirerne er kommet op. Når planterne er 2-3 centimeter og har fået små blade, tages undervarmen væk. Den bedste temperatur for de fleste planter er herefter 16-18 grader.

 

Stativ til belysning

Et stabilt stativ til plantebelysning med lysrør hænges op med kroge og regulerbare kæder. Begynd med at hænge belysningen lavt og flyt den op i takt med, at planterne vokser.

 

Plantebelysning, Lysrør

Nelson er ikke kommet med på LED bølgen. I stedet bruger man gamle kendte lysstofrør med en særlig farve til planter. Lystemperatur er på 6400 kelvin. Det giver de små planter ideelle vækstbetingelser. For det bedste resultat skal man lade belysningen være tændt i 12 til 16 timer i døgnet.

 

Priserne:

Lysamaturet med rør koster 350 kr. Stativet skal man give 155 kr. for og varmemåtten, ja her må man slippe 250 kr. Silvan og plantecentre sælger varen.