Blog


...

Lars Lund

02 apr 2013 12:05

Nye på vej

Tre nye på vej

Der er nye planter på vej til drivhusfolket, men desværre er de endnu ikke landet, så foreløbig må vi se tyskerne over skulderen. Her er planterne på markedet fra i år. Det er til at blive helt frustreret over. Drivhusklubben følger naturligvis med, og fortæller, så snart vi ser et eksempler af de nye, som også er til at få fat i, uden at vi skal rejse til Tyskland.    

 

l@rslund.dk 

 

Inkaagurk (Cyclanthera pedata)

Inkaagurken er én af de nye gamle, der faktisk før har kunnet købes som frø, men af en eller anden mystisk grund er den ikke til at få fat på. Den er kendetegnet ved at have ret store pigge. Agurken kommer fra Peru. Det særlige er måske, at den er kolesteroldæmpende og sænker også blodsukkeret. I Peru koges de små agurker, hvorefter saften drikkes som en sundhedsdrik. Udbyttet er stort, og den er et rigtig godt supplement til agurkerne i drivhuset, fordi den kan høstes sent, og trives i en kølig, dansk sommer.

Vild tomat (Solanum Sisymbriifolium)

Den vilde tomat betegnes som en ukrudtsplante i Mellemamerika. Frugten vokser inde i en pigget skal, og er først gul, men skifter så til rød. Smager lidt hen ad kirsebær, og modner i oktober.

Træchili ( Capsicum pubescens)

Stammer fra Chile, hvor den gror i de mere kølige områder. Bladene er behårede, og den adskiller sig også fra andre Capsicum ved at have sorte frø, og sin helt egen smag. Levetiden for planten er omkring 15 år, så efterhånden bliver den træagtig uden at være et træ. Tåler en smule frost.