Blog


...

Lars Lund

25 sep 2012 11:16

Dyrkning på sydmuren

Det er selvfølgelig dejligt at have et drivhus, men har du en lun sydmur, så kan du sagtens dyrke tomater, vin og mange sydfrugter. Selv en så dårlig sommer som i år kan give et fremragende udbytte. Det handler om at få fat i de mere hårdføre sorter.

 

Tomatsorter

Blandt tomaterne er det især Gemini, der klarer sig fint, men også de almindelige tomater, der dyrkes i drivhus, vil som regel give et godt udbytte. 

 

Figensorter

Har du lyst til en figen, så er Bornholmsfigen og ‘Precose de Dalmatien’ rigtige gode bud. Friske danske figner smager godt sammen med ost og oliven.

Ferskensorter

En fersken skal helst stå under et halvtag, så undgår du ferskenblæresyge. Gode sorter er sorten Frost, der også er modstandsdygtig overfor ferskenblæresyge. Thorseng er også super, men skal beskyttes for at undgå sygdommen.

 

Vindruesorter

De bedste vine til sydmuren er den hvide Reform eller den blå Schuyler, der er en sikker modner på sydmuren og derfor den mest populære blå drue. Gode resultat får man også med røde Vernessa, der er kerneløs. Andre gode bud er den grønne Himrod og Zalas perle samt den blå Rondo eller Don Muscat