Blog


...

Lars Lund

26 nov 2012 11:54

Status i drivhuset

Åh ja så er vi nået til december. Drivhuset er mere eller mindre lagt på is, men huser dog lidt af de tidlige grøntsager som blomkål og spidskål. De trives under det lune glas og venter på at blive plantet ud i foråret. Vinen skal snart beskæres, for safterne er snart på vej, og så gælder det om at undgå at stresse planten. En blødende plante overlever, men det er bedre at undgå at god næring går til spilde.  

 

Ude er det mørkt, så du kan bruge de mørke vintermåneder til at lægge nye planer. Hvad vil du med dit drivhus næste år? Hvilke erfaringer har du gjort af både gode og dårlige?

 

Skal du måske have endnu et hus? Kan du indrette dit hus bedre, få mere plads ved at rykke rundt så pladsen bliver bedre udnyttet?

 

Hvad med el og vand? Har det fungeret med dine vandsystemer, og har du savnet mulighed for el, måske til en dykpumpe, der kan pumpe regnvandet op?

En selvgjort vask udtænkt af en kreativ person og bygget op af elementer, der kan købes i byggemarkedet.

Foto: Grøn Kommunikation

 

Er du lidt gør det selv minded, så er den mørke tid måske god til at lave konstruktioner klar til at blive sat ud i drivhuset til foråret. Et nyt plantebord i drivhuset, måske en vask, eller noget helt andet.  

 

Tjek dit hus og sæt manglende glas i, så vinden ikke får fat i taget indefra.

Foto: Grøn Kommunikation

 

Tjek også ruderne. Stormene kommer og de skulle nødig blæse ud. Måske skal de ligefrem limes med silikone. Måske bare nogle af de mest udsatte.

 

Kommer der sne, så husk at tøsne vejer godt til, så det kan være en god ide at svinge fejekosten en tur over taget. 

 

Frem med nissetøjet og æbleskiverne. Det er nu der skal hygges i drivhuset.

Foto: Grøn Kommunikation

 

Decembers mørke kalder også på lys og hygge. Pynt op i dit drivhus med julenisser, små lanterner, stearinlys og sæt måske et par fakler ved indgangsdøren. Lav en dejlig gløgg og bag dine æbleskiver ud i drivhuset, og inviter så familie og naboer ind i glassalen (man kan jo forestille sig, det var af ren is) og lad dem opleve den dejlige stemning, der skabes i dit eget univers.