Blog


...

Lars Lund

09 aug 2012 11:58

Hvad en WC børste dog kan bruges til!

I mange hjem er der ikke ligefrem slåskamp om at få lov til at skælle kartoflerne. Sådan var det heller ikke hos os, indtil vi anskaffede os en elektrisk kartoffelskrubber. Nu er der nærmest kø om at få lov til at lege med maden.

Den elektriske kartoffelskraber er ganske simpel. Man anskaffer sig en NY WC børste, for det er vel ikke nødvendigt at tilføje, at den skal være ny eller ikke tidligere brugt til et toilet.

Børste med rundt skaft er bedst egnede. Man saver den til, så skaftet passer ned i en boremaskine.

Når man tænder for strømmen har man så en roterende børste. En mindre portion kartofler og en smule vand kommes i en spand, og så kører det bare. En to tre og kartoflerne er færdig vaskede.

Også til fliserne

Den er mest effektiv ved nyoptagne kartofler, men spiser man kartofler med skral, så kan den jo bruges til at skrubbe alt jorden af med. I øvrigt omlagde jeg i forrige uge en indkørsel. Jeg genbrugte den gamle belægning af Holmegårdssten, idet jeg bare vendte dem om, men inden da, børstede jeg alt jord og snavs væk med min elektriske WC børste (må det vel hedde)

2 Kommentarer til dette indlæg

...

Karen V. H. Meier

10 aug 2012 09:02

Fantastisk ide. Tak for det tip ;-)

...

Korsfelt

11 aug 2012 09:24

Vi har brugt samme metode herhjemme i nogle år efterhånden. MEN husk at skylle jord af kartoflerne først, for ellers vasker man det ind i kartoflerne. Og det knaser altså frygteligt når man spiser ;0) Derfor er vi faktisk gået fra metoden igen, for vi brugte lige så megen tid på først at vaske og så skrubbe.