Blog


...

Lars Lund

04 nov 2011 14:19

Mit drivhus lige nu

Kære medlem

 

Jeg glæder mig til at starte min egen blog op her på siden.  Det med at lave blog har jeg altid beundret folk havde tid, lyst og energi til. Jeg arbejder til daglig som skriverkarl fra solen står op og næsten til månen går ned med emnet ”have og drivhus” og gør det for en række af de store aviser, og diverse haveblade. Jeg har blandt andet også skrevet bogen Det Økologiske Drivhus på Gyldendals forlag, og arbejdet lidt for TV2, og lidt med haver og drivhuse i Grønland.  

Det er gennem årene blevet til mange tusinde artikler, svar og småtips, og så har det der med bloggen måtte vente, for der skal jo også være tid til haven og eksperimenter i drivhuset.

Men nu kaster jeg mig ud i det med bloggen.

Din første tanke er sikkert: Han må have et drivhus i millionklassen.

Nej, det har jeg faktisk ikke. Jeg startede med et lille et på 6 kvadratmeter, og nu er det blevet til lidt over tolv. Jeg har et drivhus på størrelse med det, de fleste har, ja og et lille et ved mit sommerhus, men det er det.

Det betyder også, at jeg arbejder med mit hus under samme betingelser som langt de fleste gør og med de samme problemer og glæder som de fleste støder på. Og så vil jeg alligevel godt indrømme. Næste år tror jeg huset er vokset en smule. Jeg går også med planer om at tage glas ud af en af gavlene og bygge en muret gavl med skorsten og det hele, og jeg skal også gøre noget alvorligt ved det at kunne opbevare mine citrus m.m. helt frostfrit. Hidtil har jeg sendt dem på plantehotel om vinteren.    

Den måde jeg bruger mit hus på er måske lidt anderledes end de fleste. Jeg bruger en del af det til hygge. Det er der mange der gør, men jeg gør også op med mig selv, hvad jeg har tid til i år. Jeg vil ikke gå og ærgrer mig over, at jeg ikke nåede at få nok ud af tomaterne, fordi jeg ikke havde den tid, der skulle til at nippe, vande osv, så nogle år bliver det til krydderurter, andre til roser, og så er der år, hvor peberet gror, tomaterne får lov at brede sig og de gammeldags agurker bliver afprøvet, eller år, hvor det mest bliver til hygge og stiklinger. Jeg vil bare ikke have dårlig samvittighed over alt det jeg ikke nåede, men glæde mig over det jeg nåede netop det år.

Jeg glæder mig også til at læse medlemmernes blog. Man siger, at hestefolk ikke bryder sig om andre hestefolk. De er så kloge og hundefolk ikke kan lide andre hundefolk af samme grund. Sådan er det ikke med drivhusfolket. Jeg har besøgt rigtig mange drivhuse og haver gennem årene og hold op hvor har det været dejligt smittende, og hvor har alle været mere end villige til at give gode tips fra sig, så jeg har lært rigtigt meget af andre. 

Det bliver virkelig spændende at se og følge med og give lidt tilbage af mine erfaringer på klubbens helt egen side.     

2 Kommentarer til dette indlæg

...

Josefine

15 dec 2011 17:20

Hej

Er der nogen der kan anbefale en dejlig drue blå drue sort uden sten til vores nye drivhus?

Mvh Josefine

...

Jeppe Nielsen

15 dec 2011 23:25

http://www.havenyt.dk/forum/kommentarer/5738.html

her er nogle link og nogle bud

jeppe