Velkommen til Drivhusklubben og en verden af drivhusliv

Drivhusklubben skal være stedet, du søger - uanset, om du vil inspireres, er ny drivhusejer, lige har et spørgsmål om drivhus, eller om du er en erfaren drivhusentusiast, der vil øse af din egen viden og hjælpe andre.

Vi skal dele vores glæde, tips, tricks og gode ideer.

Bent Løschenkohl dyrker salat og kål året rund. Han planter dem om efteråret og sætter dem i drivhuset, så snart tomaterne er ude. 

Ifølge Bent er salat, kål og ærter bedst til vinterdyrkning, da de fleste andre grønsager - f.eks. løg og gulerødder, vil gå i blomst pga. kulden.
Foto: Nanna Stærmose

Savoy- og spidskål strutter smukt og delikat i en plantekasse i Bent Løschenkohls drivhus. Normalt har han også salat, men i år har sneglende ædt det. 

“Nogle år har vi haft så meget salat på den her tid, men ikke i år. Sådan er det jo, når sneglene får færten af det,” siger han. 

Til gengæld er både Savoykål og spidskål i fuld vækst og forsyner familien med grønt her midt i marts, hvor de fleste ellers tyer til supermarkedets grøntafdeling for grøntsager.
“Det er meget enkelt. Jeg sår dem om efteråret ude i haven og tager dem ind i drivhuset, så snart tomaterne er ude,” siger Bent. 

Det er ifølge ham en billig løsning, da der kommer meget kål fra forholdvis få frø. Han dyrker sine afgrøder i kompost tilsat en smule kunstgødning, og så holder han temperaturen ved hjælpe af varm luft, som føres igennem drivhuset og ned i plantekasserne via nogle sorte rør. 


Læs også om, hvordan Bent laver varm luft i drivhuset her eller om at dyrke jordbær i drivhuset her

Views: 464

Tilføj kommentar

Du skal være medlem af Drivhusklubben.dk for at kunne skrive en kommentar!

Bliv medlem af Drivhusklubben.dk

Kommenteret af RoielynHenrik den 22 juni 2018 kl. 10.48

God idé. Tak!

Som medlem af Drivhusklubben kan du ikke blot læse spændende artikler om fx dyrkning - du kan også deltage med egne indlæg og kommentarer!

Følg Drivhusklubben:

© 2018   Drivhusklubben er drevet af Juliana A/S.   Powered by

Skilt  |  Kontakt os  |  Privacy Policy  |  Terms of Service