Velkommen til Drivhusklubben og en verden af drivhusliv

Drivhusklubben skal være stedet, du søger - uanset, om du vil inspireres, er ny drivhusejer, lige har et spørgsmål om drivhus, eller om du er en erfaren drivhusentusiast, der vil øse af din egen viden og hjælpe andre.

Vi skal dele vores glæde, tips, tricks og gode ideer.

Det er ikke kun chili, der får en til at lukke munden

Japansk peber vil gerne have rigtig meget vand.

Foto: Grøn Kommunikation ©

 

Der findes stærke sager, for eksempel chili, som kan få munden til at snerpe sammen. Men måske skulle du også prøve en noget mindre kendt plante, den japanske vandpeber, Polygonum hydropiper var. fastigiatum. Den kommer faktisk ikke fra Japan, men hovedsageligt fra Afrika, hvor den gror i de mere sumpede egne. Når den har fået navnet japansk vandpeber, må det skyldes, at den ofte anvendes i forbindelse med sushiretter. Faktisk har den flere navne, hvoraf flere mere er varianter. Det er for eksempel vietnamesisk pileurt, eller vietnamesisk koriander, der er toårig og dufter af koriander.

I foråret købte jeg en japansk vandpeber på Egeskov slot. Den blev sat i mit drivhus, for her er altid varmt. Vandpeber er etårig og kræver masser af vand. Der er heller ikke noget i vejen for at sætte den ude ved havedammen. Her skal den nok også klare sig sommeren over. Får den vand nok bliver den pæn stor, omkring en meter.

Smagen er noget helt for sig. Indrømmet, jeg er ikke til de helt stærke sager, når det gælder mad. Chili kan jeg godt lide at dyrke, men jeg lader andre spise dem.

Tiden var kommet, da jeg skulle smage et lille stykke blad fra vandpeberen. Den er stærk, meget stærk. Først giver den en lidt bitter smag, men efter nogle sekunder ændrer smagen sig til noget, der godt kunne minde om peber blandet op med chili. Jeg kunne ikke tale i et helt minut, og det siger meget om bladets styrke. Efter at have skyllet de æteriske olier der er i bladet væk fra mundhulen, var smagen væk. Trods min forbi for stærke sager, synes jeg nu alligevel japansk vandpeber er spændende, og den vil helt sikkert være god i salatblandinger eller måske snarere i sammenkogte retter. Planten er selvfølgelig også anvendt medicinsk. Et afkog skulle være særlig godt mod diarré. I havebrug anvendes den også til at skræmme insekter væk. 

Views: 469

Tilføj kommentar

Du skal være medlem af Drivhusklubben.dk for at kunne skrive en kommentar!

Bliv medlem af Drivhusklubben.dk

Kommenteret af Dan Ullerup den 8 august 2017 kl. 14.54

Ahja, takker - havde spurgt i Plantorama og de kendte intet til den... google is your friend :-)

Kommenteret af Lars Lund den 4 august 2017 kl. 15.47

ja, hvis du søger navnet på google er der flere steder du kan købe den.

Kommenteret af Dan Ullerup den 4 august 2017 kl. 15.44

Kender du til andre steder, man kan købe den udover Egeskov Slot? :-)

Som medlem af Drivhusklubben kan du ikke blot læse spændende artikler om fx dyrkning - du kan også deltage med egne indlæg og kommentarer!

Følg Drivhusklubben:

© 2018   Drivhusklubben er drevet af Juliana A/S.   Powered by

Skilt  |  Kontakt os  |  Privacy Policy  |  Terms of Service