Velkommen til Drivhusklubben og en verden af drivhusliv

Drivhusklubben skal være stedet, du søger - uanset, om du vil inspireres, er ny drivhusejer, lige har et spørgsmål om drivhus, eller om du er en erfaren drivhusentusiast, der vil øse af din egen viden og hjælpe andre.

Vi skal dele vores glæde, tips, tricks og gode ideer.

Bliv ven med din have

Bliv ven med din have, skrevet af Dorte Kvist, er en af de absolut bedre, som man kan blive rigtig klog af at læse, ikke mindst hvis man ikke gider læse gode gammeldags solide havebøger, men gerne vil læse en bog med et moderne design og en lidt mindre formel tilgang til haven.

Tilmed er der masser af humor i bogen, så man slet ikke kan lade være med at trække på smilebåndet, ja nogle gange ligefrem grine højlydt. Det er en bog til en generation som ikke er vokset op med den mest basale viden om dyrkning af vores egen mad. De har måske primært kastet sig over andre af de mange muligheder den moderne verden tilbyder. Det med kartofler kan man jo købe sig fra, og vi kan få babymajs indfløjet fra Thailand, jordbær hele året, og så har vi så travlt, at vi ikke har tid til at dyrke vores egne tomater.

Allerede i indledningen kan man læse, at det er en bog med masser af holdninger og engagement. Det er dejligt. Den videre læsning viser så også, at det en bog med viden. Dorthe Kvist har bestemt ikke alene set verden fra sin hængekøje, men virkelig sat sig ind i emnet.  Hun er også med helt i front, selv når der skal bygges bænke, fodboldmål til ungerne og andre gør det selv projekter, hvor hun viser, at det at svinge en hammer ikke er forbeholdt mænd. Hun er ven med både have og boremaskine.

Bliv ven med din have er morsom, uhøjtidelig og fyldt med visdom!

 

Bliv ven med din have

Dorthe Kvist 233 sider, 300 kr.

Lindhardt og Ringhof

 

Byggeprojekter til haven

Det er ikke meget anderledes i Sverige end i Danmark. Kvinder er gode til detaljer og indretning, også når det gælder haven. De får nogle gode ideer, og sætter så manden til at udføre dem.

Anna og Anders Jeppson har dog været fælles om en ting, nemlig at lave en bog med haveprojekter, man selv kan bygge. Det er Anna Jeppsson, der skriver forordet i bogen nu oversat til dansk, og det er her hun afslører arbejdsfordelingen i hjemmet. Det vigtigste er dog, at begge parter er ganske godt tilfreds med denne fordeling. Anna nyder at udvikle ideer, der modsvare hendes behov og Anders ser en nydelse i at forvandle en stak brædder til et bord, en bænk eller noget andet, der kan gøre nytte i haven.

Der står en bænk ud mod gaden og i bænken står en cykel. Ganske smart når pladsen er trang.

Foto fra bogen Byggeprojekter du selv kan bygge.

Når det er svensk, er det næste lig med romantik. Svenske haver er generelt meget romantiske anlagte, ofte med inddragelse af den omkringliggende natur. Den har de jo så meget af, men svenskerne forstår også i havekulturen at forvalte naturen og ved brug af meget træ og farve, kommer der noget næsten jomfrueligt og naturligt ud af det. Det samme må man sige om de forskellige haveprojekter i bogen. De er smukke, og de oser af god æstetik.  Du får meget foræret for bare 169 kr.  

 

Haveprojekter du selv kan bygge

Anna og Anders Jeppsson (oversat til dansk)

118 sider, 169 kr. 

Nyt Nordisk forlag Arnold Busk   

Views: 1537

Tilføj kommentar

Du skal være medlem af Drivhusklubben.dk for at kunne skrive en kommentar!

Bliv medlem af Drivhusklubben.dk

Kommenteret af Dorthe Kvist Meltdesignstudio den 22 juni 2012 kl. 10.17

Jo tak (o; Forlaget har sendt den til mig, jeg blev meget glad....

Ha´en skøn ( omend regnfuld) weekend

(o; Dorthe

Kommenteret af Lars Lund den 19 juni 2012 kl. 19.41

ja, men jeg er lattermild. Har du set den udvidede anmeldelse i JV og Nordjyske, ellers skal du bede forlaget sende dem.

Kommenteret af Dorthe Kvist Meltdesignstudio den 19 juni 2012 kl. 11.21

Hej Lars,

TAK for de fine ord om min bog, jeg er glad for at du kan lide den...og at du morede dig (o;

KH Dorthe

Som medlem af Drivhusklubben kan du ikke blot læse spændende artikler om fx dyrkning - du kan også deltage med egne indlæg og kommentarer!

Følg Drivhusklubben:

© 2018   Drivhusklubben er drevet af Juliana A/S.   Powered by

Skilt  |  Kontakt os  |  Privacy Policy  |  Terms of Service