Velkommen til Drivhusklubben og en verden af drivhusliv

Drivhusklubben skal være stedet, du søger - uanset, om du vil inspireres, er ny drivhusejer, lige har et spørgsmål om drivhus, eller om du er en erfaren drivhusentusiast, der vil øse af din egen viden og hjælpe andre.

Vi skal dele vores glæde, tips, tricks og gode ideer.

Figner skal pines, så giver de mere frugt 

I denne videoen får du nogle tips til dyrkning af lækre figner. Figner dyrket i Danmark er blevet efterspurgt på Gourmetrestauranterne. De smager nemlig bedre end friske, købte figner fra udlandet. Forklaringen er, at eksporterede figner plukkes og  sælges lang tid før, de egentlig er modne, og det går ud over smagen. Hvis fignerne ellers kan nå at modne i Danmark, så er figner dyrket i Danmark med andre ord en delikatesse.

Det kan de. Du skal bare vælge den rigtige sort. I videoen fortæller jeg hvorfor du ikke bare kan tage en plante med hjem fra det sydlige udland og få figner ud af det.

Dyrker du dem på friland, skal figner også have havens mest elendige jord.

I drivhuset bliver en figen let for stor og udbyttet for ringe, men det kan der også gøres noget ved.  Drivhuset giver mulighed for at dyrke sorter, du ikke får samme held med i det fri. Ude skal du vælge Bornholmerfigen eller den helt nye Røsnæs.  Inde kan du også bruge Petrovaca Gigante, Hardy Chicago og White Marseille,  Hirta, Vallecalda og Ronde de Bordeaux. Hvis din planteskole ikke har en af de ønskede sorter, så kan du givet få dem med posten fra  Kerteminde. Her driver Lars Westergaard, en specialplanteskole. www.westergaards.dk

Views: 1730

Tilføj kommentar

Du skal være medlem af Drivhusklubben.dk for at kunne skrive en kommentar!

Bliv medlem af Drivhusklubben.dk

Som medlem af Drivhusklubben kan du ikke blot læse spændende artikler om fx dyrkning - du kan også deltage med egne indlæg og kommentarer!

Følg Drivhusklubben:

© 2018   Drivhusklubben er drevet af Juliana A/S.   Powered by

Skilt  |  Kontakt os  |  Privacy Policy  |  Terms of Service