Velkommen til Drivhusklubben og en verden af drivhusliv

Drivhusklubben skal være stedet, du søger - uanset, om du vil inspireres, er ny drivhusejer, lige har et spørgsmål om drivhus, eller om du er en erfaren drivhusentusiast, der vil øse af din egen viden og hjælpe andre.

Vi skal dele vores glæde, tips, tricks og gode ideer.

Det er da indlysende, hvordan man tilplanter kapilærkasser - eller er det?

For nogen tid siden havde jeg besøg af en veninde, der selvfølgelig blev trukket med ud i drivhuset for at beskue herlighederne, heriblandt mine med agurker og tomater tilplantede kapilærkasser.

 

Hun spørger, hvordan jeg bærer mig ad med selve tilplantningen og åbenbarer samtidig, at de derhjemme lægger plantesækken på kapilærkassen, skærer hul til planten og hul til "tragten" i kapilærkassens låg - i med planten og vand i kassen og færdig!

Hun blev overrasket over min metode, der omfatter, at omtalte "tragt" bliver fyldt op med jord fra plantsækken for, dels at planten har et sted at sende sine rødder hen, dels for at samme rødder kan trække vand efter behov.

 

Jeg har siden tænkt tilbage på min allerførste kapilærkasse, der blev plantet til med tomatplanter - præcis på samme måde, som de gør hjemme hos min veninde - og min bekymring dengang, om de planter da ikke ville falde igennem plantesækkens huller ned i "tragten"? - Resultatet blev også derefter, men dengang tilskrev jeg det, at kapilærkasser var noget nymodens opreklameret pjat.

 

Komisk, ja måske. Men ikke desto mindre begår vi jo alle den slags fejl af ren og skær uvidenhed, og det er slet ikke så indlysende, at der overhovedet kan være jord nok til planten, når en god del af den skal puffes ned i "tragten".

 

Jeg ved så ikke lige, hvor jeg lærte det med, at der skal jord ned i tragten:-)

Hilsen Bodil

 

 

Views: 5456

Tilføj kommentar

Du skal være medlem af Drivhusklubben.dk for at kunne skrive en kommentar!

Bliv medlem af Drivhusklubben.dk

Kommenteret af Lars Lund den 2 april 2018 kl. 10.25

Ja somme tider går der år mellem man opdager et godt indlæg og tak for dit. Det er rigtig godt. 

Som medlem af Drivhusklubben kan du ikke blot læse spændende artikler om fx dyrkning - du kan også deltage med egne indlæg og kommentarer!

Følg Drivhusklubben:

© 2018   Drivhusklubben er drevet af Juliana A/S.   Powered by

Skilt  |  Kontakt os  |  Privacy Policy  |  Terms of Service