Velkommen til Drivhusklubben og en verden af drivhusliv

Drivhusklubben skal være stedet, du søger - uanset, om du vil inspireres, er ny drivhusejer, lige har et spørgsmål om drivhus, eller om du er en erfaren drivhusentusiast, der vil øse af din egen viden og hjælpe andre.

Vi skal dele vores glæde, tips, tricks og gode ideer.

Drivhusklubbens tredje låge i adventskalenderen er skrevet af haveblogger Birgitte Hasholt. Der er nemlig en lille skarp sag, der blomstrer i hendes drivhus netop nu i december.

Tekst og foto haveskribent Birgitte Hasholt


Årshjulet er nået til december, og jeg har sat alle lerkrukker i garagen eller drivhuset. Det er et kæmpe arbejde at tømme krukkerne, mange er store og tunge. Enkelte er heldigvis stærke nok til at klare kulden, selvom de ikke bliver tømt. Det er altid et sats, men står krukkerne beskyttet, som de gør i drivhuset og garagen, helst hævet lidt over jorden – jeg lægger bambuspinde med passende afstand, krukkerne kan stå på - er det mest sandsynligt, at de holder. 

Wasabi-rucola har de smukkeste, hvide blomster. Foto: Birgitte Hasholt

Skarp juleurt

De krukker, der stadig er tilplantet, og som står i drivhuset, er med flerårige krydderurter som rosmarin og timian. Men jeg har også andet grønt at klippe af. Wasabirucola Diplotaxis erucoides er en friskgrøn urt med samme virkelig lækre skarpe peberrodssmag som den rigtige peberrod, jeg kan grave op i køkkenhaven. Og når man smager på et wasabirucola-blad, føler man sig øjeblikkelig hensat til sushi. 

Jeg havde forestillet mig, at wasabi-rucola sået i sensommeren kunne holdes i gang til langt ud på efteråret. Det viste sig at være rigtigt, og der er i den grad blade at plukke af endnu. På trods af frost flere nætter rejser planten sig, så snart minusgraderne slipper, hvilket betyder, at de flotte grønne blade også kan høstes om vinteren. Her i december blomstrer planten oven i købet.

Bladene har en lækker skarp peberrodssmag. Brug den i salat eller på en pizza. Foto: Birgitte Hasholt

Dyrkning

Wasabi-rucola trives i sol eller halvskygge, og den er rigtig god i en krukke i drivhuset. Så fra april til august i cirka en halv centimeters dybde. Tryk frøene til, så de har god kontakt med jordoverfladen, drys lidt jord over, vand og vent. Det er ikke nødvendigt at væbne sig med tålmodighed. Wasabirucola spirer hurtigt og gror med raketfart. 

Tip: Wasabirucola er interessant i salat. Man kan også lægge bladene på pizza. Wasabirucola passer til både fisk, skaldyr og kød. Frø kan købes her: www.impecta.se og www.fuglebjerggaard.dk

Følg Birgitte Hasholt på hendes blog

Views: 1507

Tilføj kommentar

Du skal være medlem af Drivhusklubben.dk for at kunne skrive en kommentar!

Bliv medlem af Drivhusklubben.dk

Som medlem af Drivhusklubben kan du ikke blot læse spændende artikler om fx dyrkning - du kan også deltage med egne indlæg og kommentarer!

Følg Drivhusklubben:

© 2018   Drivhusklubben er drevet af Juliana A/S.   Powered by

Skilt  |  Kontakt os  |  Privacy Policy  |  Terms of Service