Velkommen til Drivhusklubben og en verden af drivhusliv

Drivhusklubben skal være stedet, du søger - uanset, om du vil inspireres, er ny drivhusejer, lige har et spørgsmål om drivhus, eller om du er en erfaren drivhusentusiast, der vil øse af din egen viden og hjælpe andre.

Vi skal dele vores glæde, tips, tricks og gode ideer.

Jul og mistelten er tæt forbundet med hinanden, men det er meget sjovere at hænge en mistelten, som du selv har dyrket, op under din hoveddør. Mange har forgæves forsøgt, men i denne video får du at vide, hvorfor det måske ikke er lykkedes for dig, og hvad der skal til for at få held med projektet. 

 

Views: 673

Tilføj kommentar

Du skal være medlem af Drivhusklubben.dk for at kunne skrive en kommentar!

Bliv medlem af Drivhusklubben.dk

Kommenteret af Jesper Bay den 13 april 2018 kl. 13.18

Havefolks 'erfaringer' stoler jeg ikke så meget på. Især ikke, når de er i modstrid med resultater, som forskere med en mere videnskabelig tilgang har opnået.

Kommenteret af Lars Lund den 11 april 2018 kl. 22.16

Det er helt rigtigt Jesper, at misteltenen opdeles i tre underarter efter værtstræet: 1) Løvtræ-mistelten (Viscum album ssp. album) som vokser på bl.a. poppel, pile, æbletræer, hvidtjørn, hasselarter, robinie, birke, lind, løn og andre 2) Ædelgran-mistelten (Viscum album ssp. abietis) som vokser på ædelgranarter og 3) Fyr-mistelten (Viscum album ssp. austriacum), som vokser på arter af fyr eller sjældnere på gran og lærk. Det er også rigtigt, at der er tale om arter og ikke sorter, det er den slags der smutter, når man taler for hurtigt og først opdager når videoen er lagt på :) nogle gange kommer man også til at side den i stedet for det og den slags :)  men tak for præciseringen. Rådet om at der er størst succes med at plante på samme træart, er erfaringer, men det er rigtigt, at man ikke kan sige det er et must. 

Kommenteret af Jesper Bay den 11 april 2018 kl. 21.01

Der er rigtignok mange myter om mistelten. En af dem er, at misteltenfrø skal komme fra en plante, der vokser på samme træart, som den, man vil så det på. Det passer ikke. Det fremgår af Århus Universitets publikation 'Misteltenen og fuglene'.

Der findes flere arter af mistelten, men det er kun Viscum album, man finder i Danmark. Den art findes der tre underarter af (ikke sorter), der vokser på hhv. løvtræer, gran eller fyr. Så tager man frø fra en mistelten på et løvtræ, vil det kunne spire på en af de mange arter af løvtræer, som almindelig mistelten kan vokse på. Jeg har set den på æble, pil, poppel, birk, lind, ask og robinie, men den kan vokse på mange andre, bl.a. tjørn, hassel, løn og avnbøg.

Som medlem af Drivhusklubben kan du ikke blot læse spændende artikler om fx dyrkning - du kan også deltage med egne indlæg og kommentarer!

Følg Drivhusklubben:

© 2018   Drivhusklubben er drevet af Juliana A/S.   Powered by

Skilt  |  Kontakt os  |  Privacy Policy  |  Terms of Service