Velkommen til Drivhusklubben og en verden af drivhusliv

Drivhusklubben skal være stedet, du søger - uanset, om du vil inspireres, er ny drivhusejer, lige har et spørgsmål om drivhus, eller om du er en erfaren drivhusentusiast, der vil øse af din egen viden og hjælpe andre.

Vi skal dele vores glæde, tips, tricks og gode ideer.

Brændeovn i drivhuset. Det lyder som en varm ide, i et i forvejen varmt drivhus. Men det er det slet ikke. Brændeovnen skal ikke varme op, den skal bruges til hygge. Der er mange råkolde timer i løbet af et år, og du vil helt sikkert få glæde af en lille ovn. I denne video viser jeg hvordan du kan installere en helt bestemt ovn, der passer til både mindre og store huse. 

 

xxxxx

Views: 3974

Tilføj kommentar

Du skal være medlem af Drivhusklubben.dk for at kunne skrive en kommentar!

Bliv medlem af Drivhusklubben.dk

Kommenteret af Lars Lund den 30 november 2017 kl. 22.16

Du tænker for den pågældende brændeovn? Brændeovnen er godkendt til udendørs brug og ikke til en bolig. Den er ikke fastinstalleret sådan, som der vises i videoen, men flytbar og til at tage med andre steder. Den er heller ikke tænkt til opvarmning af drivhuset som sådan, men mere som hygge. Det andet vil kræve meget energi af den der så skal passe den gennem dagen og evt. natten. Da den ikke er godkendt til indedørs brug er der ingen prøvningsattest.   

Kommenteret af Søren den 30 november 2017 kl. 21.10

Er lige mødt på dette indlæg og vil høre om man kan få en prøvningsattest ?

http://braendefyringsportalen.dk/borger/korrekt-fyring/valg-af-brae...

Kommenteret af Lars Lund den 7 maj 2017 kl. 13.31

Skal nok lige tilføjes til Nannas kommentar, at det er forhandlerens side med vejledende priser til forhandlere for teltmodellen. Hvis man skal have den tilpassede drivhusmodel, er det som oplyst længere nede i tråden pt. kun drivhusoghave@outlook.dk, der er forhandler. :) 

Kommenteret af Nanna den 4 maj 2017 kl. 12.53

Hej 
Flere har spurgt, hvor de kan købe den brændeovn, som Lars Lund omtaler i indlægget her. Det kan I her
https://www.orland-living.com

Mvh
Nanna/Drivhusklubben

Kommenteret af Lars Lund den 2 maj 2017 kl. 16.04
Det ser rigtig godt ud Niels
Kommenteret af Overgaard den 2 maj 2017 kl. 14.58

Hej Lars

Hermed et billed af opbygningen. Det er en standard Juliana, men hvor de to midt sektioner er udskiftet med en mur. Det var faktisk menningen fra starten at vi ville have en gammel kakkelovn til at stå der, men skorstensfejeren sagde det ikke var OK. Den med den transportable er vist løsningen :-)

mvh

Nils

Kommenteret af Lars Lund den 2 maj 2017 kl. 10.38

Det med muren er også en rigtig god ide. Hvis du har et billede af det, så vil det være rigtig godt at få med som inspiration. mvh Lars 

Kommenteret af Overgaard den 2 maj 2017 kl. 0.59

Hej Marianne

Jeg har bygget en mur op istedet for de to bagerste sektioner .. så er det rig mulighed :-)

Mvh

Nils

Kommenteret af Lars Lund den 26 april 2017 kl. 19.53

Hej Marianne

Man kunne udskifte en af pollyruderne med et cembritplade eller den slags. I gamle dage var de lavet af eternit. De kan tåle varmen. Omkring ovnen vil der ikke umiddelbart være et problem. Men til at opvarme til gavn for planterne er en brændeovn ikke egnet. Du skal jo hele tiden fylde på. Så heller en pilleovn. Jeg ville personligt ville jeg foreslå en gasovn. GAs giver meget kondensvand, så der skal luftes ud om dagen, hvor der ikke er frost. Men ellers må du tage planterne ud om dagen og ind igen om natten.   

Kommenteret af Marianne den 26 april 2017 kl. 17.47

Jeg har et 12 kvm juliana drivhus af polycarbonat. Typen er primært valgt pga. hyppige vindstød der kan jævne et drivhus med jorden eller knuse ruder. Jeg orkede ikke glasskår over det hele, når både hunde og børn benytter haven.

Hvordan vil man kunne montere den lille brændeovn, uden at smelte alt i nærheden?

Brændeovnen er i høj grad aktuel, da jeg endnu ikke har planter i drivhuset, fordi der er alt for koldt, men elvarme er pt en alt for dyr løsning. Da vi i forvejen har fastbrændselsfyr til beboelsen, har vi rigeligt med brænde, som vil kunne øge perioden, hvor drivhuset er i brug.

Som medlem af Drivhusklubben kan du ikke blot læse spændende artikler om fx dyrkning - du kan også deltage med egne indlæg og kommentarer!

Følg Drivhusklubben:

© 2018   Drivhusklubben er drevet af Juliana A/S.   Powered by

Skilt  |  Kontakt os  |  Privacy Policy  |  Terms of Service