Velkommen til Drivhusklubben og en verden af drivhusliv

Drivhusklubben skal være stedet, du søger - uanset, om du vil inspireres, er ny drivhusejer, lige har et spørgsmål om drivhus, eller om du er en erfaren drivhusentusiast, der vil øse af din egen viden og hjælpe andre.

Vi skal dele vores glæde, tips, tricks og gode ideer.

Lars Lund's blog -- april 2012 Arkiv (5)

Inspirations tips til drivhuset

Et drivhus er til mennesker og planter, men det er også til små fikse ideer. I løbet af foråret bringer vi tips, set forskellige steder i landet og udlandet, som vi håber kan give lidt ekstra til dit eget drivhus.

 

Rionet ala lathyrus

 Det er altid godt at kunne suge gode ideer. Her har Shila Samuelsen i Hillerød lavet et meget smart skillerum i drivhuset, hvor hun har plantet lathyrus op…

Læs mere

Tilføjet af Lars Lund den 17 april 2012 kl. 13.00 —

Floriade med væksthuse og bæredygtighed

Slå et smut forbi Holland i ferien

 

Et kæmpe brag af en blomster- og havefest åbnede 5. april i Holland, af den Hollandske dronning.  Drivhusklubben var med forud for åbningen, hvor verdenspressen var indbudt, heraf kun tre udvalgte havejournalister fra Danmark. Det er den såkaldte Floriade, et hollandsk arrangement om planter og haver, der besøges af europæiske haveforeninger, selskaber, arkitekter, havedesignere og ganske almindelige haveinteresserede.…

Læs mere

Tilføjet af Lars Lund den 17 april 2012 kl. 12.30 — Ingen kommentarer

Alger i havedammen - en simpel teknik løser frost og algeproblem

Han kalder sig selv garageopfinder, og han har smidt både bil og motorcykel ud af garagen for at kunne lege med sine mange lidenskaber. Alle mænds drømme om en smøregrav, hvor man i ro og mag kan inspicerer bunden af bilen, tappe den for olie og fylder nyt på, lader han hånt om. Han har fyldt smøregraven med vand, ganske vist opbevaret i to megatanke, der opsamler husets regnvand, og via et selvopfundet rensningssystem gør det hele anvendelig til toilet skyl og maskinvask.

Den…

Læs mere

Tilføjet af Lars Lund den 1 april 2012 kl. 10.30 — Ingen kommentarer

Planternes egen gødning

Inden længe titter brændenælderne op. Brændenælder er fantastisk gødning til drivhusets tomater, så måske er det i år, du skal prøve at lege gødningsfabrikant.

Nordisk forskning viser, hvad man dog altid som økologisk dyrker har erfaret, men som nu er slået fast, at brændenældegødning især er fyldt med kvælstof, noget som alle planter skal have, og som alle dine planter i drivhuset også vil nyde godt af.…

Læs mere

Tilføjet af Lars Lund den 1 april 2012 kl. 9.30 —

Nu starter det for alvor - drivhuset i april

Det er forår ude, men i drivhuset er det sommer. Det er nu skadedyrene vågner og planterne ikke kan få lys nok.

Har du ikke vasket huset med brun sæbe, så er det også nu at tiden er til det.

I drivhuset kan du netop nu så gulerødder, radiser, salat, porre og kål.

Vælg sommergulerødder, som du kan så direkte i jorden og dermed få en tidlig høst. Sådybde: 1-2 cm. Afstand mellem frøene: 2-3 cm og 30 cm mellem rækkerne.

Du kan også så sommer- eller vintergulerødder i…

Læs mere

Tilføjet af Lars Lund den 1 april 2012 kl. 9.00 —

Som medlem af Drivhusklubben kan du ikke blot læse spændende artikler om fx dyrkning - du kan også deltage med egne indlæg og kommentarer!

Følg Drivhusklubben:

© 2018   Drivhusklubben er drevet af Juliana A/S.   Powered by

Skilt  |  Kontakt os  |  Privacy Policy  |  Terms of Service