Velkommen til Drivhusklubben og en verden af drivhusliv

Drivhusklubben skal være stedet, du søger - uanset, om du vil inspireres, er ny drivhusejer, lige har et spørgsmål om drivhus, eller om du er en erfaren drivhusentusiast, der vil øse af din egen viden og hjælpe andre.

Vi skal dele vores glæde, tips, tricks og gode ideer.

Lars Lunds venner

 • stevald
 • Pernille
 • Dus     www.dk3000.dk
 • Carl Christian Jensen
 • Hyacint

Lars Lunds Diskussioner

Pas på hvis du bor i Århus. Så må du ikke sætte en stol ind i dit drivhus
Et svar 

Læs mere

startede dette indlæg Sidste svar af Bent Løschenkohl aug. 6, 2016.

Væltede dit drivhus

 Væltede Gorm eller Bodil eller Helga dit drivhus, så er jeg i gang med en landsomfattende undersøgelse, der skal klarlægge årsagerne til at drivhuse i det hele taget vælter.  Hvilke huse væltede,…Læs mere

Startede dec. 4, 2015

Sådan starter du et spørgsmål og så får du svar.

Kontakt Efter at min mailadresse har stået i Nyhedsbrevet har jeg modtaget et hav af mails, der dels indeholder spørgsmål til panelet ( det er jer alle), og dels til Juliana. Skal du i kontakt med…Læs mere

Startede mar. 31, 2015

 

Lars Lunds side

Seneste aktivitet

Henning kommenterede blogindlægget 'Agurker på lånt rod'
"Jeg kan ikke forstå at dette kan lade sig gøre, men det skal prøves. De klemme som lars viste i indslaget kan købes i Lidl i denne uge (22-2-2018) hvis nogen skal prøve !!"
Blog indlæg af Lars Lund
Lars Lund kommenterede blogindlægget 'Varme i drivhuset'
"Hej Lars Bach  Måske du kan bruge dette link.  tryk her"
i går
Lars Lund kommenterede blogindlægget 'Spagnum fra sideste år?'
"Supplement: Jeg kommer med et indlæg i nyhedsbrevet, der udkommer i morgen, om den store fejl det er, at gøre jorden steril. I min seneste bog "Kom videre med dit drivhus" er JORD et vigtigt kapitel, fordi jordens kvalitet er…"
i går
Lars Lund kommenterede blogindlægget 'Rengøring af væg i vægdrivhus?'
"Hvis du ikke lader sæben sidde for længe, men skyller den af, så kan jeg ikke se, det skulle kunne give problemer overhovedet. Er du usikker, så prøv i et lille hjørne, men jeg ville godt turde kaste mig ud i…"
i går
Lars Lund kommenterede blogindlægget 'Brændeovn i drivhuset'
"Bilka har den til 999,- og det er 5-6000 under prisen. Jeg har ikke erfaring med den, men har prøvet en anden lille ventilator til garager og ja, når solen rammer, så giver den luft. Prøv at google solecelleventilator til…"
10 feb
Anette kommenterede blogindlægget 'Brændeovn i drivhuset'
"Hvor kan man købe den lille solcelle ventilator? Og virker "legetøjet" efter hensigten?"
10 feb
Lars Lund svarede på diskussionen 'Trætomater..'
"Natskyggefamilien er generelt giftig, men det kan være forskellige dele på de forskellige planter der er giftig og nogle frugter er det i umoden form.  Tomater og kartofler er begge af natskyggefamilen. Ved kartofler er det de…"
2 feb
Lars Lund svarede på diskussionen 'Hjælp til placering af køkkenhaven og drivhuset'
"Nå linket kan jeg ikke få til at virke, men hvis du googler haveselskabet, placering af drivhuset, så kommer du til nogle tips jeg her har givet. mvh Lars "
2 feb
Lars Lund svarede på diskussionen 'Hjælp til placering af køkkenhaven og drivhuset'
"Umiddelbart ser alle dine løsning jo ret fornuftige ud :) Hvis du skal undgå alt for meget varme, så skal du have de korte sider ( gavlene mod syd nord) . Til gengæld får du jo så den brede side mod vest, hvor…"
2 feb
Lars Lund svarede på diskussionen 'Fundament/sokkel til fundament'
"Hej Anne Marie. Normalt skal man jo høre efter hvad en murer siger, men hvor stort et hus taler vi om?  Jeg er nok heller ikke helt med på hvad du mener. Et støbt fundament ? Ja men er det ikke også det din murer…"
2 feb
Blog indlæg af Lars Lund

Tjen penge på dine kartofler

Der findes over 4000 forskellige kartoffelsorter.Foto: Grøn Kommunikation ©Det er nu, du starter med at dyrke guld. Helt nye kartofler er guld, og har du drivhus, så kan du få tidlige kartofler. De første kartofler dyrket i Danmark i drivhus sælges i starten af marts for 5000 kr. pr. kilo, så…Læs mere
24 jan
Lars Lund kommenterede blogindlægget 'En flot vinterhave'
"Ja, men du har jo helt styr på det. Det er jo mørkt, men ellers er græsser med rim ganske flotte om vinteren :)"
9 jan
Lars Lund kommenterede blogindlægget 'solvarme til drivhuset'
"I min bog som du kan låne på biblioteket Det økologiske drivhus, viser jeg en løsning med solvarme og oplagring. I min seneste bog. Kom videre med dit drivhus er også enkelte tip. :)"
9 jan
Anne Ingerslev kommenterede blogindlægget 'Bobler til drivhuset'
"Tak for svar. Jeg prøver igen :-)"
dec. 20, 2017
Lars Lund kommenterede blogindlægget 'Bobler til drivhuset'
"Hej Anne Det er jo vanskeligt at sige dine oplevelser imod, og ja det kan være ret store svingninger, men jeg har nu ikke oplevet at planterne ikke kan tåle det. Det kan så være du har planter, der reagerer negativt på…"
dec. 19, 2017

Lars Lunds billeder

 • Tilføj billeder
 • Se alle

Lars Lunds blog

Agurker på lånt rod

Agurker er ikke hvad de har været. Deres rodnet er meget sart, men det kan der gøres noget ved. I denne video viser jeg, hvordan du giver dine agurker et nyt "sugerør". Det er ganske let og det er lige så sjovt.…

Læs mere

Tilføjet den 22 februar 2018 klokken 14.24 — 1 kommentar

Gør ikke din så-jord til en katastrofe

Det er med at holde tungen lige i munden, når man skal finde den rigtige såjord til de dyre frø.

Foto: Grøn Kommunikation ©

Frø koster penge, så de skal have den helt…

Læs mere

Tilføjet den 22 februar 2018 klokken 14.16

Tjen penge på dine kartofler

Der findes over 4000 forskellige kartoffelsorter.

Foto: Grøn Kommunikation ©…

Læs mere

Tilføjet den 24 januar 2018 klokken 13.40

Dyrk ingefær i drivhuset

Det kribler for at komme ud. Varme er der ikke meget af, men gå alligevel ud og nyd dit drivhus. I denne video viser jeg, hvordan du dyrke ingefær i drivhuset, og du får tips til såning af chili, især hvis det er første gang du skal dyrke. Jeg sår og planter ude i drivhuset, men det jeg sår og planter tager jeg med…

Læs mere

Tilføjet den 24 januar 2018 klokken 13.27

Du skal være medlem af Drivhusklubben.dk for at kunne tilføje kommentarer!

Bliv medlem af Drivhusklubben.dk

Klokken 22.07 den 15 juni 2016 sagde Frank Chr. ...

Tak for svar og ja min bekymring var netop om der f.eks. kunne være round up (glyphosat) rester i halmballerne, hvilket det så heldigvis ikke tyder på.

Ps.

Måske skulle man prøve med spiselige svampe i halmballer til næste år. ;-)  

Klokken 12.05 den 23 april 2016 sagde Knud Lund Kristensen ...

Hej Lars.

Jeg er helt enig i at hækken har bedst af at man venter med at klippe den.

Nu har den jo klaret det i rigtig mange år og ligegyldigt hvornår man klipper den så husk at tjekke for fugle som har rede. Klipper man omkring skt. hans så er chancen for rugende fugle ikke ret stor.

Lokalplaner og Kommunernes mere eller mindre standart regel om 2 x klipning indføjet i lokalplanen.

Nu er det jo hensynet til at man skal kunne færdes på fortovet i dets fulde bredde som gør at kommunerne indføjer den klausul i lokalplanerne, også i odense kommunen.

Jeg ved at Fåborg-midtfyn hvor jeg selv bor har det som halvvejs standart inden for bymæssig bebyggelse. Ligeledes så har Odense samt Kerteminde, og fra mit virke i friluftsrådet er det min fornemmelse at det har alle kommuner , i nye lokalplaner, i bymæssig bebyggelse så længe der er et fortovet. Det er ene og alene af den grund at hvis en grundejer ikke passer sin hæk - hegn så er det mere tungt vægtende at både hegns loven og lokalplanen er overtrådt.

Jeg kender til tre tilfælde i Odense kommune og en i Fåborgmidtfyn hvor kommunen under henvisning til overtrædelse af lokalplanen, efter flere advarsler, har klippet hæggen på grundejerens regning, med henvisning til at der skal kunne være en barnevogn på fortovet. Jeg tror ikke du kommer ret langt med at ville påvirke kommunen for det her handler jo om sikker færdsel på fortovet så jeg tvivler på at du får noget ud af det.

Klokken 11.33 den 1 december 2015 sagde Viola ...
Tak Lars, jeg tager glasset ud. Tak for din prompte svar. VH June
Klokken 18.41 den 3 august 2015 sagde Keld ...

Hej Lars

Jeg har faktisk set begge og 'skelede' lidt til dem i foråret, da jeg lagde løg og plantede porrer, men det har desværre ikke givet så meget resultat.

Løgene blev små og er taget op, men jeg vil lave et par vandingsforsøg med porrerne. Nogle kan få noget ekstra kvælstof og andre en dosis af en flydende gødning, der skulle indeholde de fleste mikronæringsstoffer - så må vi se, om der viser sig en forskel.  

Klokken 0.30 den 2 august 2015 sagde Keld ...

Hej Lars - jeg forstår helt din teori - det kan sagtens være én ting, der binder noget andet, eller mangel på en tredje ting, der hæmmer frigivelsen/optagelsen af et stof.                      (Det er jo ligesom vitaminer og mineraler i mennesker)

Jeg fik faktisk lavet en analyse for nogle år siden og fik svar på Ph-P-K-Mg.

Ph fin - P/K/Mg lidt høje, og derfor brug kun kvælstof/kalksalpeter i en årrække.

Løg skal jo gerne have meget P+K og har ikke helt så stort kvælstofbehov som porrer. Derfor burde det jo være fint for løg med bare en ikke for høj dosis kvælstof, men sådan gik det bare ikke, og derfor min teori om evt. mangel på noget andet. Hvad angår vores porrer, kan det jo være, at jeg er for 'fedtet' med kvælstof, men det kan jo komme an på et forsøg på halvdelen af dem. Den første gang kalksalpeter har de endnu ikke reageret på, så det er måske værd at forsøge med noget mere effektivt.  

 

Klokken 13.08 den 1 februar 2015 sagde Trine ...

Vores drivhus har kun de almindelige manuelle vinduesåbnere, som følger med drivhussamlesætter. Vi er helt nye i faget, med at have et drivhus. I øvrigt er jeg enig i Lars kommentarer.

mvh Trine

Klokken 14.21 den 1 november 2014 sagde Randi ...

Hej Lars. Tusinde tak for din varme information. Må dog erkende at den varmer er oppe i den pebrede ende, men smart er den. Jeg har et meget lille drivhus (selvbygget ) så jeg klarer mig med et par petroleumslamper.

 
 
 

Som medlem af Drivhusklubben kan du ikke blot læse spændende artikler om fx dyrkning - du kan også deltage med egne indlæg og kommentarer!

Følg Drivhusklubben:

© 2018   Drivhusklubben er drevet af Juliana A/S.   Powered by

Skilt  |  Kontakt os  |  Privacy Policy  |  Terms of Service