Velkommen til Drivhusklubben og en verden af drivhusliv

Drivhusklubben skal være stedet, du søger - uanset, om du vil inspireres, er ny drivhusejer, lige har et spørgsmål om drivhus, eller om du er en erfaren drivhusentusiast, der vil øse af din egen viden og hjælpe andre.

Vi skal dele vores glæde, tips, tricks og gode ideer.

Lars Lunds venner

 • stevald
 • Pernille
 • Dus     www.dk3000.dk
 • Carl Christian Jensen
 • Hyacint

Lars Lunds Diskussioner

Pas på hvis du bor i Århus. Så må du ikke sætte en stol ind i dit drivhus
Et svar 

Læs mere

startede dette indlæg Sidste svar af Bent Løschenkohl aug. 6, 2016.

Væltede dit drivhus

 Væltede Gorm eller Bodil eller Helga dit drivhus, så er jeg i gang med en landsomfattende undersøgelse, der skal klarlægge årsagerne til at drivhuse i det hele taget vælter.  Hvilke huse væltede,…Læs mere

Startede dec. 4, 2015

Sådan starter du et spørgsmål og så får du svar.

Kontakt Efter at min mailadresse har stået i Nyhedsbrevet har jeg modtaget et hav af mails, der dels indeholder spørgsmål til panelet ( det er jer alle), og dels til Juliana. Skal du i kontakt med…Læs mere

Startede mar. 31, 2015

 

Lars Lunds side

Seneste aktivitet

Dan Ullerup kommenterede blogindlægget 'Gør dit drivhus mere stormsikkert'
"Ok, cool - og ja, vi har rigtig meget glæde af fra køkkenvinduet og fra soveværelsesvinduet, at kunne følge vagtlerne og årets gang derude med planterne.Vi har i øvrigt brugt wire til stormsikring - og så…"
6 dec
Dan Ullerup kommenterede blogindlægget 'Bobler til drivhuset'
"Ja, det har jeg også kig på :-) Synes dog prisen er lidt pebret, når man skal op i de 70 cm... så har kig på sådan en her i…"
6 dec
Lars Lund kommenterede blogindlægget 'Gør dit drivhus mere stormsikkert'
"Hærdet glas isolerer ikke bedre end uhærdet glas og nej plast uanset kvalitet bliver uklart på et tidspunkt. Isoleringsevnen er bedre på polycarbonatplader, men ikke noget der batter efter min mening og slet ikke i forhold…"
5 dec
Dan Ullerup kommenterede blogindlægget 'Gør dit drivhus mere stormsikkert'
"Er (hærdet) glas egentlig eneste mulighed, hvis man skal kunne kigge ordentligt ind i det?   Eller findes der plast el.lign., der giver et lige så klart kig-ind (men bedre isolering) til en overkommelig pris?"
5 dec
Lars Lund kommenterede blogindlægget 'Bobler til drivhuset'
"Ikke en dårlig ide Dan. Der findes også ventilatorer drevet af…"
5 dec
Dan Ullerup kommenterede blogindlægget 'Bobler til drivhuset'
"Tror jeg prøver at købe et jalousivindue og sætte i, så der kan skabes lidt mere gennemtræk inde i boble-hulen.For det skal også lige siges, at vores boble-hule kun har plast på 3 ud af 4 sider, da den 4.…"
4 dec
Lars Lund kommenterede blogindlægget 'Bobler til drivhuset'
"Ruder med et enkelt lag glas afkøles meget hurtigt af den lidt koldere luft udenfor . Den indvendige luft inde behøver blot at være en anelse varmere, så dannes der dug. Dug dannes alle steder, hvor varmt og kold luft…"
1 dec
Dan Ullerup kommenterede blogindlægget 'Bobler til drivhuset'
"Vores drivhus (12,1m2 juliane, glas isat med silicone) er dog meget fugtigt... som i rigtig, rigtig meget fugtigt.Selv når vinduerne står på klem og døren er helt åben, så forsvinder fugten knap nok :-/Har…"
1 dec
Lars Lund kommenterede blogindlægget 'Brændeovn i drivhuset'
"Du tænker for den pågældende brændeovn? Brændeovnen er godkendt til udendørs brug og ikke til en bolig. Den er ikke fastinstalleret sådan, som der vises i videoen, men flytbar og til at tage med andre…"
30 nov
Søren kommenterede blogindlægget 'Brændeovn i drivhuset'
"Er lige mødt på dette indlæg og vil høre om man kan få en prøvningsattest ?http://braendefyringsportalen.dk/borger/korrekt-fyring/valg-af-braendeovn/proevningsattest/"
30 nov
Lars Lund kommenterede blogindlægget 'Bobler til drivhuset'
"Den med champagne var god. :) Jo du lufter ud når der ikke er frost. Vi har ikke frost ret længe ad gangen, så det er ikke noget der udgør et problem. "
30 nov
Dan Ullerup kommenterede blogindlægget 'Bobler til drivhuset'
"God video/vejledning. Men hvad gør man ved fugten? For isoleringen skaber større forskel mellem varme og kulde og dermed mere fugt. Udluftning er det svar, man får hvis man googler, men udluftning er også lig at lukke…"
30 nov
Blog indlæg af Lars Lund
24 nov
Dan Ullerup kommenterede blogindlægget 'Gør dit drivhus mere stormsikkert'
"Fedt, takker!"
19 nov
Lars Lund kommenterede blogindlægget 'Gør dit drivhus mere stormsikkert'
"Ja vægten er i følge interglas ens, så det er alene tykkelsen der afgør vægten "
19 nov
Dan Ullerup kommenterede blogindlægget 'Gør dit drivhus mere stormsikkert'
"Hærdet glas - vejer det dét samme som alm. glas, så man også kan bruge det i drivhustaget?"
19 nov

Lars Lunds billeder

 • Tilføj billeder
 • Se alle

Lars Lunds blog

Gør julebordet ekstra festligt

 

Julebordet skal pyntes, og hver familie har sine traditioner lige fra et nisselandskab til en mere enkle form med en juledug og stearinlys. Sådan skal det være. Det er dog også sjovt at prøve noget anderledes. Det kunne jo for eksempel være ikke alene at pynte bordet, men også den stol dine gæster skal sidde på. Prøv denne kræmmerhusdekoration. Den er rimelig let at lave og giver et ekstra lille pift, der helt sikkert vil give julelys i…

Læs mere

Tilføjet den 24 november 2017 klokken 8.49

Sådan opbevarer du det sarte fra have og drivhus

Vinteren er på vej og kulden presser sig på. Det er nu du skal gøre drivhuset klar mod frosten.

Foto: Grøn Kommunikation ©

Vinter i…

Læs mere

Tilføjet den 24 november 2017 klokken 8.40

Bobler til drivhuset

Vinteren kommer og meterologerne hævder, den bliver særlig slem i år. Vi skal i gang med at gøre drivhuset vinterklar. Bobleplast af den rigtige slags kan næsten halvere den varmeudstråling der er gennem et enkelt lag glas, så det er bare med at komme i gang. Lars Lund viser, hvordan og hvor let det er at isolerer, og viser også, hvordan du billigst kan sætte ekstra varme på, når det er nødvendigt. Hvis du vil læse mere, kan du også læse Lars Lunds guide i Haverselskabets nyhedsbrev  …

Læs mere

Tilføjet den 24 november 2017 klokken 8.30 —

Prøv at dyrke dine egen hvidløg

 

Hvidløg kan være helt hvide, men også rødlige alt efter den jord de dyrkes i. Jorden skal helst være neutral.

Foto: Grøn Kommunikation©

 

Har du aldrig prøvet at dyrke hvidløg, så er det en sport, du burde kaste dig ud i. Normalt dyrkes hvidløg i…

Læs mere

Tilføjet den 26 oktober 2017 klokken 16.42

Du skal være medlem af Drivhusklubben.dk for at kunne tilføje kommentarer!

Bliv medlem af Drivhusklubben.dk

Klokken 22.07 den 15 juni 2016 sagde Frank Chr. ...

Tak for svar og ja min bekymring var netop om der f.eks. kunne være round up (glyphosat) rester i halmballerne, hvilket det så heldigvis ikke tyder på.

Ps.

Måske skulle man prøve med spiselige svampe i halmballer til næste år. ;-)  

Klokken 12.05 den 23 april 2016 sagde Knud Lund Kristensen ...

Hej Lars.

Jeg er helt enig i at hækken har bedst af at man venter med at klippe den.

Nu har den jo klaret det i rigtig mange år og ligegyldigt hvornår man klipper den så husk at tjekke for fugle som har rede. Klipper man omkring skt. hans så er chancen for rugende fugle ikke ret stor.

Lokalplaner og Kommunernes mere eller mindre standart regel om 2 x klipning indføjet i lokalplanen.

Nu er det jo hensynet til at man skal kunne færdes på fortovet i dets fulde bredde som gør at kommunerne indføjer den klausul i lokalplanerne, også i odense kommunen.

Jeg ved at Fåborg-midtfyn hvor jeg selv bor har det som halvvejs standart inden for bymæssig bebyggelse. Ligeledes så har Odense samt Kerteminde, og fra mit virke i friluftsrådet er det min fornemmelse at det har alle kommuner , i nye lokalplaner, i bymæssig bebyggelse så længe der er et fortovet. Det er ene og alene af den grund at hvis en grundejer ikke passer sin hæk - hegn så er det mere tungt vægtende at både hegns loven og lokalplanen er overtrådt.

Jeg kender til tre tilfælde i Odense kommune og en i Fåborgmidtfyn hvor kommunen under henvisning til overtrædelse af lokalplanen, efter flere advarsler, har klippet hæggen på grundejerens regning, med henvisning til at der skal kunne være en barnevogn på fortovet. Jeg tror ikke du kommer ret langt med at ville påvirke kommunen for det her handler jo om sikker færdsel på fortovet så jeg tvivler på at du får noget ud af det.

Klokken 11.33 den 1 december 2015 sagde Viola ...
Tak Lars, jeg tager glasset ud. Tak for din prompte svar. VH June
Klokken 18.41 den 3 august 2015 sagde Keld ...

Hej Lars

Jeg har faktisk set begge og 'skelede' lidt til dem i foråret, da jeg lagde løg og plantede porrer, men det har desværre ikke givet så meget resultat.

Løgene blev små og er taget op, men jeg vil lave et par vandingsforsøg med porrerne. Nogle kan få noget ekstra kvælstof og andre en dosis af en flydende gødning, der skulle indeholde de fleste mikronæringsstoffer - så må vi se, om der viser sig en forskel.  

Klokken 0.30 den 2 august 2015 sagde Keld ...

Hej Lars - jeg forstår helt din teori - det kan sagtens være én ting, der binder noget andet, eller mangel på en tredje ting, der hæmmer frigivelsen/optagelsen af et stof.                      (Det er jo ligesom vitaminer og mineraler i mennesker)

Jeg fik faktisk lavet en analyse for nogle år siden og fik svar på Ph-P-K-Mg.

Ph fin - P/K/Mg lidt høje, og derfor brug kun kvælstof/kalksalpeter i en årrække.

Løg skal jo gerne have meget P+K og har ikke helt så stort kvælstofbehov som porrer. Derfor burde det jo være fint for løg med bare en ikke for høj dosis kvælstof, men sådan gik det bare ikke, og derfor min teori om evt. mangel på noget andet. Hvad angår vores porrer, kan det jo være, at jeg er for 'fedtet' med kvælstof, men det kan jo komme an på et forsøg på halvdelen af dem. Den første gang kalksalpeter har de endnu ikke reageret på, så det er måske værd at forsøge med noget mere effektivt.  

 

Klokken 13.08 den 1 februar 2015 sagde Trine ...

Vores drivhus har kun de almindelige manuelle vinduesåbnere, som følger med drivhussamlesætter. Vi er helt nye i faget, med at have et drivhus. I øvrigt er jeg enig i Lars kommentarer.

mvh Trine

Klokken 14.21 den 1 november 2014 sagde Randi ...

Hej Lars. Tusinde tak for din varme information. Må dog erkende at den varmer er oppe i den pebrede ende, men smart er den. Jeg har et meget lille drivhus (selvbygget ) så jeg klarer mig med et par petroleumslamper.

 
 
 

Som medlem af Drivhusklubben kan du ikke blot læse spændende artikler om fx dyrkning - du kan også deltage med egne indlæg og kommentarer!

Følg Drivhusklubben:

© 2017   Drivhusklubben er drevet af Juliana A/S.   Powered by

Skilt  |  Kontakt os  |  Privacy Policy  |  Terms of Service