Velkommen til Drivhusklubben og en verden af drivhusliv

Drivhusklubben skal være stedet, du søger - uanset, om du vil inspireres, er ny drivhusejer, lige har et spørgsmål om drivhus, eller om du er en erfaren drivhusentusiast, der vil øse af din egen viden og hjælpe andre.

Vi skal dele vores glæde, tips, tricks og gode ideer.

Lars Lunds venner

 • stevald
 • Pernille
 • Dus     www.dk3000.dk
 • Carl Christian Jensen
 • Hyacint

Lars Lunds Diskussioner

Pas på hvis du bor i Århus. Så må du ikke sætte en stol ind i dit drivhus
Et svar 

Læs mere

startede dette indlæg Sidste svar af Bent Løschenkohl aug. 6, 2016.

Væltede dit drivhus

 Væltede Gorm eller Bodil eller Helga dit drivhus, så er jeg i gang med en landsomfattende undersøgelse, der skal klarlægge årsagerne til at drivhuse i det hele taget vælter.  Hvilke huse væltede,…Læs mere

Startede dec. 4, 2015

Sådan starter du et spørgsmål og så får du svar.

Kontakt Efter at min mailadresse har stået i Nyhedsbrevet har jeg modtaget et hav af mails, der dels indeholder spørgsmål til panelet ( det er jer alle), og dels til Juliana. Skal du i kontakt med…Læs mere

Startede mar. 31, 2015

 

Lars Lunds side

Seneste aktivitet

Blog indlæg af Lars Lund
28 jun
Lars Lund kommenterede blogindlægget 'Beskæring af unge æbletræer'
"Nej det gør de ikke, men man skal klippe varsomt. Jo mere man klipper jo flere nye skud vandis kommer der. Vanris skal rives af. Ikke klippes af, men altså når de er små. Er de blevet store kan de ikke rives af uden at lave…"
25 jun
Lars Lund kommenterede blogindlægget 'tomatplanterne i drivhuset visner fra de nederste blade og opefter'
"Ok, det er lidt sent jeg ser dit indlæg, men billeder hjælper. Der kan være mange årsager og billeder gør det lettere af kredse sig ind. Jorden, skimmel, vandmangel er muligheder."
25 jun
Lars Lund svarede på diskussionen 'Dyrkning i jord, gødning'
"Det lyder som du har helt tjek på det:) det er en meget fin beskrivelse af hvordan man kan dyrke i bede og alligevel spare temmelig meget på vand. Det meste vand fordamper, men da du har en dug over holder den også på vandet.…"
25 jun
Lars Lund svarede på diskussionen 'Mit første drivhus'
"3 mm er ok. Delt er også og. Hele plader er stærkere og næsten altid hærdet. Derfor dyrere. Lån bogen Det økologiske drivhus, eller Kom videre med dit drivhus spå biblioteket. Her er uddybende tips. :) "
25 jun
Lars Lund commented on Preben Carlsen's photo
25 jun
Lars Lund svarede på diskussionen 'Bestøvning af melon i drivhus'
"Hvis du har bestøvet skal de nok komme. :) det afhænger lidt af vejr, men du vil relativ hurtigt (max 14 dage) kunne se en udvikling.) "
25 jun
Lars Lund svarede på diskussionen 'Fisk i vandings system til drivhus'
"JA nyhedsbrevet der kommer 26. juni har en video om systemet plus en artikel. "
25 jun
Lars Lund kommenterede blogindlægget 'Bliv klog på din vin'
"Hej Anne. Ja  en vin kan godt være nogle år om at bære. Jeg har læst om folk der måtte vente syv år, men også om nogle der aldrig fik druer. Det er dog meget sjældent. Dine burde bære…"
18 maj
Anne Ingerslev kommenterede blogindlægget 'Bliv klog på din vin'
"Hej Lars. Jeg har en vin i drivhuset nu på 4.- 5. år. Jeg mener jeg har beskåret den nogenlunde korrekt, men den har aldrig endnu sat en eneste klase vindruer.  Det er så vidt jeg husker en Himrod grøn…"
18 maj
Blog indlæg af Lars Lund
17 maj
Lars Lund tilføjede en kommentar til 'Er ny i drivhiset'
"hej Nye i drivhuset. Nu kan jeg på min mail læse det hele. Almindelig agurk beskære du bare som henvist til linket. Virker linket ikke så skriv igen. Citron Lemon De plantes ud i drivhus omkring 5 juni, den kræver en…"
14 maj
Lars Lund tilføjede en kommentar til 'Er ny i drivhiset'
"Jeg tror der er noget af dit indlæg der ikke er med, så prøv lige igen. Gå ind i vidensbasen og skriv agurker i søgefeltet. Du får også et link til en god beskrivelse af hvordan Karna Maj gør det og…"
14 maj
Er ny i drivhiset tilføjede en kommentar til 'Lars Lund'
"Hej Lars Lund Jeg er helt ny i drivhuset har læst men masse om agurker de almindelige med deskæring og forstår det meste men forstår ikke hvordan han blomsterne ser ud... Og jeg kan slet ikke finde noget og beskæring af…"
14 maj
Lars Lund svarede på diskussionen 'Opbindingskroge/planteøjne til Halls Magnum'
"Halls er et Juliana drivhus og deres planteøjer som de grønne du viser skal bare passe. Men kontakt Julianas kundeservice, så vil de kunne hjælpe dig. "
14 maj
Lars Lund svarede på diskussionen 'Knækkede skruer'
"Hej Anders . Træls, men det er et meget almindeligt syn. Aluskruer er bare ikke de bedste i verden, men de billigste. Du kan save den endnu kortere, helt ind til profilen og så en bred skruetrækker ind under aluprofilen og vip den…"
14 maj

Lars Lunds billeder

 • Tilføj billeder
 • Se alle

Lars Lunds blog

SommerlæsningInspiration til havelæsning

Krydderurter og lavendler

Familieforetagenet Koustrup & Co er kun 7 år gammelt, men har slået sit navn fast med skønne bøger af en…

Læs mere

Tilføjet den 28 juni 2018 klokken 16.21

Dyrk i vand og gød med fisk

Er du til teknik, så er det at dyrke uden jord måske lige noget for dig

Søren dyrker med gødning fra fiskene

Foto: Grøn…

Læs mere

Tilføjet den 28 juni 2018 klokken 16.00

Sørens tomater går i fisk

Man kan dyrke på mange måder, men hvem havde forestillet sig tomater i fisk? Søren Binderup Madsen fra Skanderborg dyrker ikke i jord. Han gøder heller ikke med almindelig gødning, nej gødningen kommer fra levende fisk, der svømmer rundt i drivhuset. Stort set alt fungerer automatisk, og egentlig kan man tale om et lukket kredsløb. Men se videoen og læse den ledsagende artikel om andre måder at dyrke på. …

Læs mere

Tilføjet den 28 juni 2018 klokken 11.15

Festival for rododendronfans

Lige nu skal du se, hvilken rododendron du helst vi have.

Foto: Grøn Kommunikation ©

Der er…

Læs mere

Tilføjet den 17 maj 2018 klokken 10.30

Du skal være medlem af Drivhusklubben.dk for at kunne tilføje kommentarer!

Bliv medlem af Drivhusklubben.dk

Klokken 10.25 den 14 maj 2018 sagde Er ny i drivhiset ...
Hej Lars Lund
Jeg er helt ny i drivhuset har læst men masse om agurker de almindelige med deskæring og forstår det meste men forstår ikke hvordan han blomsterne ser ud...
Og jeg kan slet ikke finde noget og beskæring af citron agurk..
De to agurker der er tage om hedder:
Alm. Agurk 'euphya'
Citron agurk ' lemon' håber du vil hjælpe mig
Klokken 22.07 den 15 juni 2016 sagde Frank Chr. ...

Tak for svar og ja min bekymring var netop om der f.eks. kunne være round up (glyphosat) rester i halmballerne, hvilket det så heldigvis ikke tyder på.

Ps.

Måske skulle man prøve med spiselige svampe i halmballer til næste år. ;-)  

Klokken 12.05 den 23 april 2016 sagde Knud Lund Kristensen ...

Hej Lars.

Jeg er helt enig i at hækken har bedst af at man venter med at klippe den.

Nu har den jo klaret det i rigtig mange år og ligegyldigt hvornår man klipper den så husk at tjekke for fugle som har rede. Klipper man omkring skt. hans så er chancen for rugende fugle ikke ret stor.

Lokalplaner og Kommunernes mere eller mindre standart regel om 2 x klipning indføjet i lokalplanen.

Nu er det jo hensynet til at man skal kunne færdes på fortovet i dets fulde bredde som gør at kommunerne indføjer den klausul i lokalplanerne, også i odense kommunen.

Jeg ved at Fåborg-midtfyn hvor jeg selv bor har det som halvvejs standart inden for bymæssig bebyggelse. Ligeledes så har Odense samt Kerteminde, og fra mit virke i friluftsrådet er det min fornemmelse at det har alle kommuner , i nye lokalplaner, i bymæssig bebyggelse så længe der er et fortovet. Det er ene og alene af den grund at hvis en grundejer ikke passer sin hæk - hegn så er det mere tungt vægtende at både hegns loven og lokalplanen er overtrådt.

Jeg kender til tre tilfælde i Odense kommune og en i Fåborgmidtfyn hvor kommunen under henvisning til overtrædelse af lokalplanen, efter flere advarsler, har klippet hæggen på grundejerens regning, med henvisning til at der skal kunne være en barnevogn på fortovet. Jeg tror ikke du kommer ret langt med at ville påvirke kommunen for det her handler jo om sikker færdsel på fortovet så jeg tvivler på at du får noget ud af det.

Klokken 11.33 den 1 december 2015 sagde Viola ...
Tak Lars, jeg tager glasset ud. Tak for din prompte svar. VH June
Klokken 18.41 den 3 august 2015 sagde Keld ...

Hej Lars

Jeg har faktisk set begge og 'skelede' lidt til dem i foråret, da jeg lagde løg og plantede porrer, men det har desværre ikke givet så meget resultat.

Løgene blev små og er taget op, men jeg vil lave et par vandingsforsøg med porrerne. Nogle kan få noget ekstra kvælstof og andre en dosis af en flydende gødning, der skulle indeholde de fleste mikronæringsstoffer - så må vi se, om der viser sig en forskel.  

Klokken 0.30 den 2 august 2015 sagde Keld ...

Hej Lars - jeg forstår helt din teori - det kan sagtens være én ting, der binder noget andet, eller mangel på en tredje ting, der hæmmer frigivelsen/optagelsen af et stof.                      (Det er jo ligesom vitaminer og mineraler i mennesker)

Jeg fik faktisk lavet en analyse for nogle år siden og fik svar på Ph-P-K-Mg.

Ph fin - P/K/Mg lidt høje, og derfor brug kun kvælstof/kalksalpeter i en årrække.

Løg skal jo gerne have meget P+K og har ikke helt så stort kvælstofbehov som porrer. Derfor burde det jo være fint for løg med bare en ikke for høj dosis kvælstof, men sådan gik det bare ikke, og derfor min teori om evt. mangel på noget andet. Hvad angår vores porrer, kan det jo være, at jeg er for 'fedtet' med kvælstof, men det kan jo komme an på et forsøg på halvdelen af dem. Den første gang kalksalpeter har de endnu ikke reageret på, så det er måske værd at forsøge med noget mere effektivt.  

 

Klokken 13.08 den 1 februar 2015 sagde Trine ...

Vores drivhus har kun de almindelige manuelle vinduesåbnere, som følger med drivhussamlesætter. Vi er helt nye i faget, med at have et drivhus. I øvrigt er jeg enig i Lars kommentarer.

mvh Trine

Klokken 14.21 den 1 november 2014 sagde Randi ...

Hej Lars. Tusinde tak for din varme information. Må dog erkende at den varmer er oppe i den pebrede ende, men smart er den. Jeg har et meget lille drivhus (selvbygget ) så jeg klarer mig med et par petroleumslamper.

 
 
 

Som medlem af Drivhusklubben kan du ikke blot læse spændende artikler om fx dyrkning - du kan også deltage med egne indlæg og kommentarer!

Følg Drivhusklubben:

© 2018   Drivhusklubben er drevet af Juliana A/S.   Powered by

Skilt  |  Kontakt os  |  Privacy Policy  |  Terms of Service