Velkommen til Drivhusklubben og en verden af drivhusliv

Drivhusklubben skal være stedet, du søger - uanset, om du vil inspireres, er ny drivhusejer, lige har et spørgsmål om drivhus, eller om du er en erfaren drivhusentusiast, der vil øse af din egen viden og hjælpe andre.

Vi skal dele vores glæde, tips, tricks og gode ideer.

Lars Lunds venner

 • stevald
 • Pernille
 • Dus     www.dk3000.dk
 • Carl Christian Jensen
 • Hyacint

Lars Lunds Diskussioner

Pas på hvis du bor i Århus. Så må du ikke sætte en stol ind i dit drivhus
Et svar 

Læs mere

startede dette indlæg Sidste svar af Bent Løschenkohl aug. 6, 2016.

Væltede dit drivhus

 Væltede Gorm eller Bodil eller Helga dit drivhus, så er jeg i gang med en landsomfattende undersøgelse, der skal klarlægge årsagerne til at drivhuse i det hele taget vælter.  Hvilke huse væltede,…Læs mere

Startede dec. 4, 2015

Sådan starter du et spørgsmål og så får du svar.

Kontakt Efter at min mailadresse har stået i Nyhedsbrevet har jeg modtaget et hav af mails, der dels indeholder spørgsmål til panelet ( det er jer alle), og dels til Juliana. Skal du i kontakt med…Læs mere

Startede mar. 31, 2015

 

Lars Lunds side

Seneste aktivitet

Lars Lund kommenterede blogindlægget 'Bliv klog på din vin'
"Hej Anne. Ja  en vin kan godt være nogle år om at bære. Jeg har læst om folk der måtte vente syv år, men også om nogle der aldrig fik druer. Det er dog meget sjældent. Dine burde bære…"
18 maj
Anne Ingerslev kommenterede blogindlægget 'Bliv klog på din vin'
"Hej Lars. Jeg har en vin i drivhuset nu på 4.- 5. år. Jeg mener jeg har beskåret den nogenlunde korrekt, men den har aldrig endnu sat en eneste klase vindruer.  Det er så vidt jeg husker en Himrod grøn…"
18 maj
Blog indlæg af Lars Lund
17 maj
Lars Lund tilføjede en kommentar til 'Er ny i drivhiset'
"hej Nye i drivhuset. Nu kan jeg på min mail læse det hele. Almindelig agurk beskære du bare som henvist til linket. Virker linket ikke så skriv igen. Citron Lemon De plantes ud i drivhus omkring 5 juni, den kræver en…"
14 maj
Lars Lund tilføjede en kommentar til 'Er ny i drivhiset'
"Jeg tror der er noget af dit indlæg der ikke er med, så prøv lige igen. Gå ind i vidensbasen og skriv agurker i søgefeltet. Du får også et link til en god beskrivelse af hvordan Karna Maj gør det og…"
14 maj
Er ny i drivhiset tilføjede en kommentar til 'Lars Lund'
"Hej Lars Lund Jeg er helt ny i drivhuset har læst men masse om agurker de almindelige med deskæring og forstår det meste men forstår ikke hvordan han blomsterne ser ud... Og jeg kan slet ikke finde noget og beskæring af…"
14 maj
Lars Lund svarede på diskussionen 'Opbindingskroge/planteøjne til Halls Magnum'
"Halls er et Juliana drivhus og deres planteøjer som de grønne du viser skal bare passe. Men kontakt Julianas kundeservice, så vil de kunne hjælpe dig. "
14 maj
Lars Lund svarede på diskussionen 'Knækkede skruer'
"Hej Anders . Træls, men det er et meget almindeligt syn. Aluskruer er bare ikke de bedste i verden, men de billigste. Du kan save den endnu kortere, helt ind til profilen og så en bred skruetrækker ind under aluprofilen og vip den…"
14 maj
Lars Lund svarede på diskussionen 'minikiwi'
"Du kan læse en artikel i vores database. Emnerne finder du under søgefeltet og her kan du f.eks skrive kiwi, men jeg linker dig lige på vej. http://drivhusklubben.dk/forum/topics/dyrkning-af-kiwi Herudover kan du her læse…"
14 maj
Lars Lund svarede på diskussionen 'Købe drivhus første gang'
"Dejligt at høre og stort tillykke med dit drivhus, som du helt sikkert bliver glad for. Lars  "
14 maj
Blog indlæg af Lars Lund
17 apr
Jesper Bay kommenterede blogindlægget 'Få held med at dyrke mistelten'
"Havefolks 'erfaringer' stoler jeg ikke så meget på. Især ikke, når de er i modstrid med resultater, som forskere med en mere videnskabelig tilgang har opnået."
13 apr
Lars Lund kommenterede blogindlægget 'Få held med at dyrke mistelten'
"Det er helt rigtigt Jesper, at misteltenen opdeles i tre underarter efter værtstræet: 1) Løvtræ-mistelten (Viscum album ssp. album) som vokser på bl.a. poppel, pile, æbletræer, hvidtjørn,…"
11 apr
Jesper Bay kommenterede blogindlægget 'Få held med at dyrke mistelten'
"Der er rigtignok mange myter om mistelten. En af dem er, at misteltenfrø skal komme fra en plante, der vokser på samme træart, som den, man vil så det på. Det passer ikke. Det fremgår af Århus Universitets…"
11 apr
Lars Lund svarede på diskussionen 'Endelig drivhusejer!'
"Tillykke med dit drivhus. Du skal have alt grus væk og skifte det med jord. Og ja, hvis du ikke har brugt den jord du bruger til plantekasser, så kan du sagtens bruge den i dit bed. Lige i dag har jeg set at Bauhaus har sække…"
9 apr
Lars Lund kommenterede blogindlægget 'Det er da indlysende, hvordan man tilplanter kapilærkasser - eller er det?'
"Ja somme tider går der år mellem man opdager et godt indlæg og tak for dit. Det er rigtig godt. "
2 apr

Lars Lunds billeder

 • Tilføj billeder
 • Se alle

Lars Lunds blog

Festival for rododendronfans

Lige nu skal du se, hvilken rododendron du helst vi have.

Foto: Grøn Kommunikation ©

Der er…

Læs mere

Tilføjet den 17 maj 2018 klokken 10.30

Golfbanernes hemmelige våben

Har mosset fået overtaget skal der først slides, men senere kan der nydes. 

Foto: Grøn Kommunikation ©…

Læs mere

Tilføjet den 17 maj 2018 klokken 10.21

Bliv klog på din vin

Vinen er i blomst og nu skal den bestøves. Senere skal den sommerbeskæres, men som oftest ender den i et vildnis, der gør den vanskelig at overskue hvordan den skal beskæres. I denne video viser jeg dig en meget nem måde at få styr på din vin på. Du får også lidt tips om, hvordan du allerede nu sikrer dig de bedste druer. …

Læs mere

Tilføjet den 17 maj 2018 klokken 9.30 —

Sådan finder du vej i gødningsjunglen

Der sælges gødninger med mange forskellige formål, og udbuddet bliver større og større. Men kan man ikke bare nøjes med en enkelt all round-gødning?

Alle planter har brug for de samme 14 grundstoffer,…

Læs mere

Tilføjet den 17 april 2018 klokken 10.57

Du skal være medlem af Drivhusklubben.dk for at kunne tilføje kommentarer!

Bliv medlem af Drivhusklubben.dk

Klokken 10.25 den 14 maj 2018 sagde Er ny i drivhiset ...
Hej Lars Lund
Jeg er helt ny i drivhuset har læst men masse om agurker de almindelige med deskæring og forstår det meste men forstår ikke hvordan han blomsterne ser ud...
Og jeg kan slet ikke finde noget og beskæring af citron agurk..
De to agurker der er tage om hedder:
Alm. Agurk 'euphya'
Citron agurk ' lemon' håber du vil hjælpe mig
Klokken 22.07 den 15 juni 2016 sagde Frank Chr. ...

Tak for svar og ja min bekymring var netop om der f.eks. kunne være round up (glyphosat) rester i halmballerne, hvilket det så heldigvis ikke tyder på.

Ps.

Måske skulle man prøve med spiselige svampe i halmballer til næste år. ;-)  

Klokken 12.05 den 23 april 2016 sagde Knud Lund Kristensen ...

Hej Lars.

Jeg er helt enig i at hækken har bedst af at man venter med at klippe den.

Nu har den jo klaret det i rigtig mange år og ligegyldigt hvornår man klipper den så husk at tjekke for fugle som har rede. Klipper man omkring skt. hans så er chancen for rugende fugle ikke ret stor.

Lokalplaner og Kommunernes mere eller mindre standart regel om 2 x klipning indføjet i lokalplanen.

Nu er det jo hensynet til at man skal kunne færdes på fortovet i dets fulde bredde som gør at kommunerne indføjer den klausul i lokalplanerne, også i odense kommunen.

Jeg ved at Fåborg-midtfyn hvor jeg selv bor har det som halvvejs standart inden for bymæssig bebyggelse. Ligeledes så har Odense samt Kerteminde, og fra mit virke i friluftsrådet er det min fornemmelse at det har alle kommuner , i nye lokalplaner, i bymæssig bebyggelse så længe der er et fortovet. Det er ene og alene af den grund at hvis en grundejer ikke passer sin hæk - hegn så er det mere tungt vægtende at både hegns loven og lokalplanen er overtrådt.

Jeg kender til tre tilfælde i Odense kommune og en i Fåborgmidtfyn hvor kommunen under henvisning til overtrædelse af lokalplanen, efter flere advarsler, har klippet hæggen på grundejerens regning, med henvisning til at der skal kunne være en barnevogn på fortovet. Jeg tror ikke du kommer ret langt med at ville påvirke kommunen for det her handler jo om sikker færdsel på fortovet så jeg tvivler på at du får noget ud af det.

Klokken 11.33 den 1 december 2015 sagde Viola ...
Tak Lars, jeg tager glasset ud. Tak for din prompte svar. VH June
Klokken 18.41 den 3 august 2015 sagde Keld ...

Hej Lars

Jeg har faktisk set begge og 'skelede' lidt til dem i foråret, da jeg lagde løg og plantede porrer, men det har desværre ikke givet så meget resultat.

Løgene blev små og er taget op, men jeg vil lave et par vandingsforsøg med porrerne. Nogle kan få noget ekstra kvælstof og andre en dosis af en flydende gødning, der skulle indeholde de fleste mikronæringsstoffer - så må vi se, om der viser sig en forskel.  

Klokken 0.30 den 2 august 2015 sagde Keld ...

Hej Lars - jeg forstår helt din teori - det kan sagtens være én ting, der binder noget andet, eller mangel på en tredje ting, der hæmmer frigivelsen/optagelsen af et stof.                      (Det er jo ligesom vitaminer og mineraler i mennesker)

Jeg fik faktisk lavet en analyse for nogle år siden og fik svar på Ph-P-K-Mg.

Ph fin - P/K/Mg lidt høje, og derfor brug kun kvælstof/kalksalpeter i en årrække.

Løg skal jo gerne have meget P+K og har ikke helt så stort kvælstofbehov som porrer. Derfor burde det jo være fint for løg med bare en ikke for høj dosis kvælstof, men sådan gik det bare ikke, og derfor min teori om evt. mangel på noget andet. Hvad angår vores porrer, kan det jo være, at jeg er for 'fedtet' med kvælstof, men det kan jo komme an på et forsøg på halvdelen af dem. Den første gang kalksalpeter har de endnu ikke reageret på, så det er måske værd at forsøge med noget mere effektivt.  

 

Klokken 13.08 den 1 februar 2015 sagde Trine ...

Vores drivhus har kun de almindelige manuelle vinduesåbnere, som følger med drivhussamlesætter. Vi er helt nye i faget, med at have et drivhus. I øvrigt er jeg enig i Lars kommentarer.

mvh Trine

Klokken 14.21 den 1 november 2014 sagde Randi ...

Hej Lars. Tusinde tak for din varme information. Må dog erkende at den varmer er oppe i den pebrede ende, men smart er den. Jeg har et meget lille drivhus (selvbygget ) så jeg klarer mig med et par petroleumslamper.

 
 
 

Som medlem af Drivhusklubben kan du ikke blot læse spændende artikler om fx dyrkning - du kan også deltage med egne indlæg og kommentarer!

Følg Drivhusklubben:

© 2018   Drivhusklubben er drevet af Juliana A/S.   Powered by

Skilt  |  Kontakt os  |  Privacy Policy  |  Terms of Service