Velkommen til Drivhusklubben og en verden af drivhusliv

Drivhusklubben skal være stedet, du søger - uanset, om du vil inspireres, er ny drivhusejer, lige har et spørgsmål om drivhus, eller om du er en erfaren drivhusentusiast, der vil øse af din egen viden og hjælpe andre.

Vi skal dele vores glæde, tips, tricks og gode ideer.

Lars Lunds venner

 • stevald
 • Pernille
 • Dus     www.dk3000.dk
 • Carl Christian Jensen
 • Hyacint

Lars Lunds Diskussioner

Pas på hvis du bor i Århus. Så må du ikke sætte en stol ind i dit drivhus
Et svar 

Læs mere

startede dette indlæg Sidste svar af Bent Løschenkohl aug. 6, 2016.

Væltede dit drivhus

 Væltede Gorm eller Bodil eller Helga dit drivhus, så er jeg i gang med en landsomfattende undersøgelse, der skal klarlægge årsagerne til at drivhuse i det hele taget vælter.  Hvilke huse væltede,…Læs mere

Startede dec. 4, 2015

Sådan starter du et spørgsmål og så får du svar.

Kontakt Efter at min mailadresse har stået i Nyhedsbrevet har jeg modtaget et hav af mails, der dels indeholder spørgsmål til panelet ( det er jer alle), og dels til Juliana. Skal du i kontakt med…Læs mere

Startede mar. 31, 2015

 

Lars Lunds side

Seneste aktivitet

Lars Lund svarede på diskussionen 'Gavllister'
"Du kan også få nogle fif i denne video om fjernelse af silikone "
12 aug
Lars Lund svarede på diskussionen 'Gavllister'
"ja men så bor vi kun nogle kilometer fra hinanden og jeg vil gerne rent privat komme og se på det, hvis du er interesseret. Jeg er ikke ansat hos Juliane som montør. :)  du kan skrive til mig på l@rslund.dk , hvis det…"
11 aug
Lars Lund svarede på diskussionen 'Gavllister'
"Nu kan man måske ikke sige at et par eksempler er et generelt problem. Jeg har et Oase med samme type lister, og hele ruden uden problemer med disse. Men har du prøvet at skubbe glassene en smule så listen virkelig kan få…"
11 aug
Lars Lund svarede på diskussionen 'Fersken'
"ja , det går til tider lidt hurtigt med tasterne, der skulle stå skygge :) "
31 jul
Lars Lund svarede på diskussionen 'Tomat'
"Det er vanskeligt at sige, hvad der går de får en hård skal, jeg ved det i al fald ikke, men min mistanke er for meget varme. Det er i al fald det der sker med agurker. "
31 jul
Lars Lund svarede på diskussionen 'Gavllister'
"Har du talt med Juliana kundeservice ?"
31 jul
Lars Lund svarede på diskussionen 'Fersken'
"Hej Hanne. Der er en voldsom fordampning i den varme vi har og selv vores æbletræer smider frugterne. Det bedste du kan gøre lige nu er at give det så meget skyde som muligt.  Ellers er det generelt fordi frugterne ikke…"
31 jul
Lars Lund tilføjede en kommentar til 'Kent iversen'
"Hej Kent. Alex er medlem af drivhusklubben, så du kan i princippet godt stille spørgsmål gennem os. Men jeg opgiver selvfølgelig ikke kontaktoplysninger uden at spørge folk. Det er heller ikke det du skriver :) ,…"
31 jul
Kent iversen kommenterede blogindlægget 'En oase på Halmloftet'
"Kan man komme i kontakt med Alex Henriksen. Jeg har et loft som han's, som snart skal have nyt tag.."
31 jul
Blog indlæg af Lars Lund
25 jul
Lars Lund kommenterede blogindlægget 'HJÆLP! Ideer til alternative drivhusløsninger søges, da vi har fået afslag på opførelse af drivhus fra kommunen.'
"En anden mulighed er jo at gøre en del af jeres hus til drivhus, altså en tilbygning eller konstruktionsændring af et rum. Hent inspiration i Nyhedsbrevet der kommer i dag eller i morgen. :)  "
25 jul
Lars Lund svarede på diskussionen 'Såning af nelliker'
"Ja nu er det jo en måned siden du spurgte .) men man sår normalt i foråret. Intet er dog normalt i disse år, så har du forsøgt, så skal det nu nok gå. "
24 jul
Lars Lund commented on neldeborg's photo
Miniature-billede

DSC08955

"Det ser ud som gråskimmel og selv om der har været tørt og luftet godt ud, så er der kondensvand på grund af de store temperaturforskelle mellem nat og dag. Eneste løsning er at tynde ud mellem druerne og…"
24 jul
Lars Lund svarede på diskussionen 'Problemer med Juliana Vanlet selvvandingssystem'
"Hej Anne Mette. Først: Det er ikke dig, der ikke kan finde ud af det. Det er en ret håbløs brugsanvisning, det må jeg have talt med Juliana om :) og så må vi have lavet en video, der viser hvordan du skal…"
24 jul
Lars Lund svarede på diskussionen 'Hvilken bund skal vi vælge?'
"Du skal klart vælge en ganske almindelig løsning med sten lagt på grus, som man gør på trasser. Det andet giver ikke rigtig mening og er ikke umagen værd. :)"
24 jul
Lars Lund kommenterede blogindlægget 'HJÆLP! Ideer til alternative drivhusløsninger søges, da vi har fået afslag på opførelse af drivhus fra kommunen.'
"Prøv at gå på Pinterest og skriv drivhuse. Måske kan du hente inspiration her, blandt andet til drivhuse under jorden Se her"
24 jul

Lars Lunds billeder

 • Tilføj billeder
 • Se alle

Lars Lunds blog

Hjertelige agurker

Agurker er sunde også for hjertet

Foto: Lotte Bjarke ©

Giv børnene en sjov oplevelse med…

Læs mere

Tilføjet den 25 juli 2018 klokken 13.41

En oase på Halmloftet

Det giver ikke meget halm i år. Tørken har ramt kornmarkerne, så rundt om i landet står lader og lofter halv tomme.Man skulle tro at Alex Henriksen havde forudset situationen, for der er slet ikke plads til halm på halmloftet. I stedet står figner, tomater, agurker, palmer og en lang række køkkenurter parkeret på loftets cementgulv. Halmloftet er ganske enkelt bygget om til et kæmpe drivhus. Det er en oase så flot, at man bliver glad af at være på loftet. Alex er tidligere blomsterdekoratør,…

Læs mere

Tilføjet den 25 juli 2018 klokken 13.36 — 1 kommentar

Giv citrongræs en med hammeren

Lotte Bjarkes citrongræs trives i hedebølgen

Foto: Lotte Bjarke ©Citron trives formidabelt i den varme sommer

Lotte Bjarkes drivhus gemmer mange lækkerier. En af…

Læs mere

Tilføjet den 25 juli 2018 klokken 13.36

SommerlæsningInspiration til havelæsning

Krydderurter og lavendler

Familieforetagenet Koustrup & Co er kun 7 år gammelt, men har slået sit navn fast med skønne bøger af en…

Læs mere

Tilføjet den 28 juni 2018 klokken 16.21

Du skal være medlem af Drivhusklubben.dk for at kunne tilføje kommentarer!

Bliv medlem af Drivhusklubben.dk

Klokken 10.25 den 14 maj 2018 sagde Er ny i drivhiset ...
Hej Lars Lund
Jeg er helt ny i drivhuset har læst men masse om agurker de almindelige med deskæring og forstår det meste men forstår ikke hvordan han blomsterne ser ud...
Og jeg kan slet ikke finde noget og beskæring af citron agurk..
De to agurker der er tage om hedder:
Alm. Agurk 'euphya'
Citron agurk ' lemon' håber du vil hjælpe mig
Klokken 22.07 den 15 juni 2016 sagde Frank Chr. ...

Tak for svar og ja min bekymring var netop om der f.eks. kunne være round up (glyphosat) rester i halmballerne, hvilket det så heldigvis ikke tyder på.

Ps.

Måske skulle man prøve med spiselige svampe i halmballer til næste år. ;-)  

Klokken 12.05 den 23 april 2016 sagde Knud Lund Kristensen ...

Hej Lars.

Jeg er helt enig i at hækken har bedst af at man venter med at klippe den.

Nu har den jo klaret det i rigtig mange år og ligegyldigt hvornår man klipper den så husk at tjekke for fugle som har rede. Klipper man omkring skt. hans så er chancen for rugende fugle ikke ret stor.

Lokalplaner og Kommunernes mere eller mindre standart regel om 2 x klipning indføjet i lokalplanen.

Nu er det jo hensynet til at man skal kunne færdes på fortovet i dets fulde bredde som gør at kommunerne indføjer den klausul i lokalplanerne, også i odense kommunen.

Jeg ved at Fåborg-midtfyn hvor jeg selv bor har det som halvvejs standart inden for bymæssig bebyggelse. Ligeledes så har Odense samt Kerteminde, og fra mit virke i friluftsrådet er det min fornemmelse at det har alle kommuner , i nye lokalplaner, i bymæssig bebyggelse så længe der er et fortovet. Det er ene og alene af den grund at hvis en grundejer ikke passer sin hæk - hegn så er det mere tungt vægtende at både hegns loven og lokalplanen er overtrådt.

Jeg kender til tre tilfælde i Odense kommune og en i Fåborgmidtfyn hvor kommunen under henvisning til overtrædelse af lokalplanen, efter flere advarsler, har klippet hæggen på grundejerens regning, med henvisning til at der skal kunne være en barnevogn på fortovet. Jeg tror ikke du kommer ret langt med at ville påvirke kommunen for det her handler jo om sikker færdsel på fortovet så jeg tvivler på at du får noget ud af det.

Klokken 11.33 den 1 december 2015 sagde Viola ...
Tak Lars, jeg tager glasset ud. Tak for din prompte svar. VH June
Klokken 18.41 den 3 august 2015 sagde Keld ...

Hej Lars

Jeg har faktisk set begge og 'skelede' lidt til dem i foråret, da jeg lagde løg og plantede porrer, men det har desværre ikke givet så meget resultat.

Løgene blev små og er taget op, men jeg vil lave et par vandingsforsøg med porrerne. Nogle kan få noget ekstra kvælstof og andre en dosis af en flydende gødning, der skulle indeholde de fleste mikronæringsstoffer - så må vi se, om der viser sig en forskel.  

Klokken 0.30 den 2 august 2015 sagde Keld ...

Hej Lars - jeg forstår helt din teori - det kan sagtens være én ting, der binder noget andet, eller mangel på en tredje ting, der hæmmer frigivelsen/optagelsen af et stof.                      (Det er jo ligesom vitaminer og mineraler i mennesker)

Jeg fik faktisk lavet en analyse for nogle år siden og fik svar på Ph-P-K-Mg.

Ph fin - P/K/Mg lidt høje, og derfor brug kun kvælstof/kalksalpeter i en årrække.

Løg skal jo gerne have meget P+K og har ikke helt så stort kvælstofbehov som porrer. Derfor burde det jo være fint for løg med bare en ikke for høj dosis kvælstof, men sådan gik det bare ikke, og derfor min teori om evt. mangel på noget andet. Hvad angår vores porrer, kan det jo være, at jeg er for 'fedtet' med kvælstof, men det kan jo komme an på et forsøg på halvdelen af dem. Den første gang kalksalpeter har de endnu ikke reageret på, så det er måske værd at forsøge med noget mere effektivt.  

 

Klokken 13.08 den 1 februar 2015 sagde Trine ...

Vores drivhus har kun de almindelige manuelle vinduesåbnere, som følger med drivhussamlesætter. Vi er helt nye i faget, med at have et drivhus. I øvrigt er jeg enig i Lars kommentarer.

mvh Trine

Klokken 14.21 den 1 november 2014 sagde Randi ...

Hej Lars. Tusinde tak for din varme information. Må dog erkende at den varmer er oppe i den pebrede ende, men smart er den. Jeg har et meget lille drivhus (selvbygget ) så jeg klarer mig med et par petroleumslamper.

 
 
 

Som medlem af Drivhusklubben kan du ikke blot læse spændende artikler om fx dyrkning - du kan også deltage med egne indlæg og kommentarer!

Følg Drivhusklubben:

© 2018   Drivhusklubben er drevet af Juliana A/S.   Powered by

Skilt  |  Kontakt os  |  Privacy Policy  |  Terms of Service