Velkommen til Drivhusklubben og en verden af drivhusliv

Drivhusklubben skal være stedet, du søger - uanset, om du vil inspireres, er ny drivhusejer, lige har et spørgsmål om drivhus, eller om du er en erfaren drivhusentusiast, der vil øse af din egen viden og hjælpe andre.

Vi skal dele vores glæde, tips, tricks og gode ideer.

Lars Lunds venner

 • stevald
 • Pernille
 • Dus     www.dk3000.dk
 • Carl Christian Jensen
 • Hyacint

Lars Lunds Diskussioner

Pas på hvis du bor i Århus. Så må du ikke sætte en stol ind i dit drivhus
Et svar 

Læs mere

startede dette indlæg Sidste svar af Bent Løschenkohl aug. 6, 2016.

Væltede dit drivhus

 Væltede Gorm eller Bodil eller Helga dit drivhus, så er jeg i gang med en landsomfattende undersøgelse, der skal klarlægge årsagerne til at drivhuse i det hele taget vælter.  Hvilke huse væltede,…Læs mere

Startede dec. 4, 2015

Sådan starter du et spørgsmål og så får du svar.

Kontakt Efter at min mailadresse har stået i Nyhedsbrevet har jeg modtaget et hav af mails, der dels indeholder spørgsmål til panelet ( det er jer alle), og dels til Juliana. Skal du i kontakt med…Læs mere

Startede mar. 31, 2015

 

Lars Lunds side

Seneste aktivitet

Blog indlæg af Lars Lund
tirsdag
Jesper Bay kommenterede blogindlægget 'Få held med at dyrke mistelten'
"Havefolks 'erfaringer' stoler jeg ikke så meget på. Især ikke, når de er i modstrid med resultater, som forskere med en mere videnskabelig tilgang har opnået."
13 apr
Lars Lund kommenterede blogindlægget 'Få held med at dyrke mistelten'
"Det er helt rigtigt Jesper, at misteltenen opdeles i tre underarter efter værtstræet: 1) Løvtræ-mistelten (Viscum album ssp. album) som vokser på bl.a. poppel, pile, æbletræer, hvidtjørn,…"
11 apr
Jesper Bay kommenterede blogindlægget 'Få held med at dyrke mistelten'
"Der er rigtignok mange myter om mistelten. En af dem er, at misteltenfrø skal komme fra en plante, der vokser på samme træart, som den, man vil så det på. Det passer ikke. Det fremgår af Århus Universitets…"
11 apr
Lars Lund svarede på diskussionen 'Endelig drivhusejer!'
"Tillykke med dit drivhus. Du skal have alt grus væk og skifte det med jord. Og ja, hvis du ikke har brugt den jord du bruger til plantekasser, så kan du sagtens bruge den i dit bed. Lige i dag har jeg set at Bauhaus har sække…"
9 apr
Lars Lund kommenterede blogindlægget 'Det er da indlysende, hvordan man tilplanter kapilærkasser - eller er det?'
"Ja somme tider går der år mellem man opdager et godt indlæg og tak for dit. Det er rigtig godt. "
2 apr
Lars Lund svarede på diskussionen 'Hvilket drivhus?'
"Jeg tror det er et drivhus Harald Nyborg i sin tid solgte, men prøv at spørge her : https://www.dba/drivhus-b-240-l-360-h2/id-1034231019   ja langt link, og virker det ikke så har jeg fundet det på DBA under havestuer…"
2 apr
Lars Lund kommenterede blogindlægget 'Varm drivhuset op med luft og nyd nye kartofler allerede i april'
"Super indlæg og meget inspirerende. "
2 apr
Lars Lund kommenterede blogindlægget 'Kan det betale sig?'
"Jeg kan ikke give dig mere ret, men i denne video er det ikke budskabet. 99 % af danskerne er godt klar over at højmoserne ødelægges. I videoen er der tale om produkter hvor spagnum er hentet i danske eller svenske i forvejen…"
23 mar
Magda kommenterede blogindlægget 'Kan det betale sig?'
"Hvis vi lige stopper op en gang og tænker på vores miljø, herunder de efterhånden sjældne hørmoser, så er der ikke ret meget fornuft i at købe plantesække med spagnum. Måske vi…"
23 mar
Lars Lund tilføjede en kommentar til 'Anne'
"Harpet muld er muld der er sorteret, så små sten o.l er siet fra, og i øvrigt ganske udmærket, men det er siningen der gør at det koster mere. Hvis du graver hestemøg ned, så laver du en jordforbedring,…"
21 mar
Lars Lund kommenterede blogindlægget 'Fik en besked fra en der hedder joyce hacker'
"Tak for tippet. Er sket."
21 mar
Blog indlæg af Lars Lund
21 mar
Dan Ullerup kommenterede blogindlægget 'Agurker på lånt rod'
"Fedt, takker :-)"
7 mar
Lars Lund svarede på diskussionen 'Rengøring af drivhus'
"En mulighed er også at søge i artikelbasen. Da du er "ny" ejer, så er dette link, måske også noget for dig. Et tema om drivhuse, herunder også rengøring.  https://haveselskabet.dk/node/37947"
7 mar
Lars Lund svarede på diskussionen 'Rengøring af drivhus'
"Tøm det og giv det brun sæbevand med en havesprøjte, så du kan komme ind i alle kroge. Skyl efter med rent vand. Det er det :) "
7 mar

Lars Lunds billeder

 • Tilføj billeder
 • Se alle

Lars Lunds blog

Sådan finder du vej i gødningsjunglen

Der sælges gødninger med mange forskellige formål, og udbuddet bliver større og større. Men kan man ikke bare nøjes med en enkelt all round-gødning?

Alle planter har brug for de samme 14 grundstoffer,…

Læs mere

Tilføjet den 17 april 2018 klokken 10.57

Du kan selv lave din egen gødning.

Hestemøg det ved man hvad er. ©

Foto: Grøn Kommunikation

Brug alle planter

Desværre findes der ikke noget tilgængeligt materiale, der klart beskriver, hvad en hjemmelavede…

Læs mere

Tilføjet den 17 april 2018 klokken 10.42

Fra hvidt til gult

 Æg hører påsken til I naturen begynder hønsene at lægge æg, når foråret nærmer sig. I gamle dage var derfor både æg og kyllinger et symbol på den kommende sæsons frugtbarhed, og i den kristne påske står æggene også for genopstandelse. Tidligere var det skik at tage en kurvfuld æg med til kirken påskesøndag, hvor de blev velsignet af præsten for at sikre en god høst.

Ofte var æggene blevet dekoreret, så de var ekstra fine, og…

Læs mere

Tilføjet den 21 marts 2018 klokken 10.13

Kan det betale sig?

Det kan du læse på deklarationen, men læser du den ?

Prisen på en plantesæk til tomater og agurker variere fra 6.75 til 60 kr. Men hvad er forskellen egentlig? Drivhusklubben er i denne video ”gået i plantesækken” for at…

Læs mere

Tilføjet den 21 marts 2018 klokken 10.01 —

Du skal være medlem af Drivhusklubben.dk for at kunne tilføje kommentarer!

Bliv medlem af Drivhusklubben.dk

Klokken 22.07 den 15 juni 2016 sagde Frank Chr. ...

Tak for svar og ja min bekymring var netop om der f.eks. kunne være round up (glyphosat) rester i halmballerne, hvilket det så heldigvis ikke tyder på.

Ps.

Måske skulle man prøve med spiselige svampe i halmballer til næste år. ;-)  

Klokken 12.05 den 23 april 2016 sagde Knud Lund Kristensen ...

Hej Lars.

Jeg er helt enig i at hækken har bedst af at man venter med at klippe den.

Nu har den jo klaret det i rigtig mange år og ligegyldigt hvornår man klipper den så husk at tjekke for fugle som har rede. Klipper man omkring skt. hans så er chancen for rugende fugle ikke ret stor.

Lokalplaner og Kommunernes mere eller mindre standart regel om 2 x klipning indføjet i lokalplanen.

Nu er det jo hensynet til at man skal kunne færdes på fortovet i dets fulde bredde som gør at kommunerne indføjer den klausul i lokalplanerne, også i odense kommunen.

Jeg ved at Fåborg-midtfyn hvor jeg selv bor har det som halvvejs standart inden for bymæssig bebyggelse. Ligeledes så har Odense samt Kerteminde, og fra mit virke i friluftsrådet er det min fornemmelse at det har alle kommuner , i nye lokalplaner, i bymæssig bebyggelse så længe der er et fortovet. Det er ene og alene af den grund at hvis en grundejer ikke passer sin hæk - hegn så er det mere tungt vægtende at både hegns loven og lokalplanen er overtrådt.

Jeg kender til tre tilfælde i Odense kommune og en i Fåborgmidtfyn hvor kommunen under henvisning til overtrædelse af lokalplanen, efter flere advarsler, har klippet hæggen på grundejerens regning, med henvisning til at der skal kunne være en barnevogn på fortovet. Jeg tror ikke du kommer ret langt med at ville påvirke kommunen for det her handler jo om sikker færdsel på fortovet så jeg tvivler på at du får noget ud af det.

Klokken 11.33 den 1 december 2015 sagde Viola ...
Tak Lars, jeg tager glasset ud. Tak for din prompte svar. VH June
Klokken 18.41 den 3 august 2015 sagde Keld ...

Hej Lars

Jeg har faktisk set begge og 'skelede' lidt til dem i foråret, da jeg lagde løg og plantede porrer, men det har desværre ikke givet så meget resultat.

Løgene blev små og er taget op, men jeg vil lave et par vandingsforsøg med porrerne. Nogle kan få noget ekstra kvælstof og andre en dosis af en flydende gødning, der skulle indeholde de fleste mikronæringsstoffer - så må vi se, om der viser sig en forskel.  

Klokken 0.30 den 2 august 2015 sagde Keld ...

Hej Lars - jeg forstår helt din teori - det kan sagtens være én ting, der binder noget andet, eller mangel på en tredje ting, der hæmmer frigivelsen/optagelsen af et stof.                      (Det er jo ligesom vitaminer og mineraler i mennesker)

Jeg fik faktisk lavet en analyse for nogle år siden og fik svar på Ph-P-K-Mg.

Ph fin - P/K/Mg lidt høje, og derfor brug kun kvælstof/kalksalpeter i en årrække.

Løg skal jo gerne have meget P+K og har ikke helt så stort kvælstofbehov som porrer. Derfor burde det jo være fint for løg med bare en ikke for høj dosis kvælstof, men sådan gik det bare ikke, og derfor min teori om evt. mangel på noget andet. Hvad angår vores porrer, kan det jo være, at jeg er for 'fedtet' med kvælstof, men det kan jo komme an på et forsøg på halvdelen af dem. Den første gang kalksalpeter har de endnu ikke reageret på, så det er måske værd at forsøge med noget mere effektivt.  

 

Klokken 13.08 den 1 februar 2015 sagde Trine ...

Vores drivhus har kun de almindelige manuelle vinduesåbnere, som følger med drivhussamlesætter. Vi er helt nye i faget, med at have et drivhus. I øvrigt er jeg enig i Lars kommentarer.

mvh Trine

Klokken 14.21 den 1 november 2014 sagde Randi ...

Hej Lars. Tusinde tak for din varme information. Må dog erkende at den varmer er oppe i den pebrede ende, men smart er den. Jeg har et meget lille drivhus (selvbygget ) så jeg klarer mig med et par petroleumslamper.

 
 
 

Som medlem af Drivhusklubben kan du ikke blot læse spændende artikler om fx dyrkning - du kan også deltage med egne indlæg og kommentarer!

Følg Drivhusklubben:

© 2018   Drivhusklubben er drevet af Juliana A/S.   Powered by

Skilt  |  Kontakt os  |  Privacy Policy  |  Terms of Service