Velkommen til Drivhusklubben og en verden af drivhusliv

Drivhusklubben skal være stedet, du søger - uanset, om du vil inspireres, er ny drivhusejer, lige har et spørgsmål om drivhus, eller om du er en erfaren drivhusentusiast, der vil øse af din egen viden og hjælpe andre.

Vi skal dele vores glæde, tips, tricks og gode ideer.

Knud Lund Kristensen
Del på Facebook Del
  • Havebloggen lige nu
  • Diskussioner
  • Senest uploadede billeder:
  • Fotoalbum
 

Knud Lund Kristensens side

Du skal være medlem af Drivhusklubben.dk for at kunne tilføje kommentarer!

Bliv medlem af Drivhusklubben.dk

Klokken 13.03 den 8 juni 2016 sagde stella kwale ...

Good Day,

How is everything with you, I picked interest on you after going through your short profile and deemed it necessary to write you immediately. I have something very vital to disclose to you, but I found it difficult to express myself here, since it's a public site.Could you please get back to me on:( mrsstellakwale5888@gmail.com) ) for the full details.

Have a nice day

Thanks God bless.

Mrs Stella.

Klokken 13.35 den 23 april 2016 sagde Lars Lund ...

Hej Knud, men så er vi enige. Jeg forstod dit indlæg sådan, at lokalplanen bestemte hvornår man senest skulle klippe hæk. Men det er rigtigt, at både lokalplaner, men også hegnsynsloven fastslår at en hæk ikke må være til gene, så man f.eks. ikke kan gå på fortovet.Har man plantet hækken tilpas langt inde på grunden er det sjældent et problem, men det kan det sagtens være hvis den står i skel.Og fuglene dem passer vi på :)

  

Klokken 20.07 den 21 april 2016 sagde Lars Lund ...

Hej Knud. Tak for din kommentar. Pointen med afsnittet om, hvornår man bør klippe hæk, er, at skal man se på, hvad hækken ville foretrække, hvis den kunne tale, så er det sidst i juli og forklaringen er givet i artiklen. Den anden del om, hvorfor man nu klipper omkring Sct Hans, tror jeg, som du også er inde på, bygger på flere forklaringer. For nogle vil det handle om fuglereder, og i historiske skrifter, Haveselskabets blad Haven, Søren Ryge m.fl fremgår den anden forklaring om traditioner. Begge forklaringer er nok lige rigtige. Dyrenes Beskyttelse anbefaler dog, at man undgår hækkeklipning fra april og til slutningen af juli, ja helst frem til 1. august, så på den måde vil det jo også være et argument for at vente. Under alle omstændigheder er det godt du peger på problematikken, for før vi klipper hæk bør vi altid tjekke, om der er fuglereder i hækken. Jeg har aldrig set en lokalplan bestemme, hvornår man skal klippe hæk. Hegnsloven fortæller noget om højde og gener ved fortov m.m. Derimod er det ret almindeligt, at der i kolonihaveforeninger er bestemmelser, der netop siger at hækken skal klippes - tilmed inden Sct.Hans - altså, når der er fuglereder. Grundejerforeninger kan selvfølgelig også lokalt havde deres bestemmelser. Hvis du kender en lokalplan, hvor man har angivet et tidspunkt, så vil jeg meget gerne se den, eller høre hvilken by.  Det vil være meget spændende, hvis en kommune blandede sig i det, og det vil jeg så gå lidt videre med.      

 
 
 

Som medlem af Drivhusklubben kan du ikke blot læse spændende artikler om fx dyrkning - du kan også deltage med egne indlæg og kommentarer!

Følg Drivhusklubben:

© 2018   Drivhusklubben er drevet af Juliana A/S.   Powered by

Skilt  |  Kontakt os  |  Privacy Policy  |  Terms of Service