Velkommen til Drivhusklubben og en verden af drivhusliv

Drivhusklubben skal være stedet, du søger - uanset, om du vil inspireres, er ny drivhusejer, lige har et spørgsmål om drivhus, eller om du er en erfaren drivhusentusiast, der vil øse af din egen viden og hjælpe andre.

Vi skal dele vores glæde, tips, tricks og gode ideer.

Bent Løschenkohl
  • Mand
  • Kalundborg
  • Danmark
Del på Facebook Del

Bent Løschenkohls venner

  • Nanna

Bent Løschenkohls Diskussioner

Lysfarver, blomstring

Nu er det snart tid at tænde for lyset til indendørsplanter, og i den forbindelse har jeg et spørgsmål:Rundt omkring kan man læse påstande om, at nogle lysfarver fremmer blomstring.Er der nogen, der…Læs mere

Tags: blomstring, bølgelængde

startede dette indlæg Sidste svar af Bent Løschenkohl nov. 28, 2015.

Drivhuse og frost

Jeg har bygget et Euroserre 4 drivhus, 14,1 m2. Det står på 6 punktfunderinger, i hjørnerne og midt på langsiderne, funderingerne er 1 m kloakrør med beton. Der er flisegulv for at hæmme…Læs mere

Tags: frost, fundering, sokkel

Startede sep. 5, 2013

 

Bent Løschenkohls side

Seneste aktivitet

Bent Løschenkohl kommenterede blogindlægget 'Spagnum fra sideste år?'
"Opvarmning af spagnum til kogepunktet frigør mikronæringsstoffer i store mængder, så der ikke kan dyrkes noget før man har ventet mindst 2-3 uger. Skjoldlus kan ikke overleve i spagnum."
11 feb
Bent Løschenkohl svarede på diskussionen 'Temperatur i Drivhuset'
"Da jeg var i gartnerlære, 1966-68, var det et velkendt problem. Mange unge gartnere startede et gartneri med koldhuse fordi de ikke havde råd til at installere varme. Så dyrkede man tomater og solgte dem lokalt - fin…"
11 feb
Bent Løschenkohl svarede på diskussionen 'Fundament/sokkel til fundament'
"Jeg har et 14 kvadratmeter drivhus, Euro Serre, med punktfundament i hjørnerne og midt på langsiden. Det er 10 cm kloakrør fyldt med beton og jern, der holder alusokkel. Brug et jordbor til kloakrørene og tørbeton i…"
3 feb
Bent Løschenkohl kommenterede blogindlægget 'solvarme til drivhuset'
"Der er generelt for lidt energi i solen om vinteren til at det kan bruges til noget. Jeg har et vandbaseret anlæg i mit drivhus, sygeplanter.dk , men er ved at bygge det om til luft i stedet. Det var et stort problem at holde det tæt.…"
19 jan
Bent Løschenkohl svarede på diskussionen 'Enkeltlags eller flerlagsglas'
"Drivhuse taber varme gennem glasset som konvektion, altså at glasset er koldt, og via stråling gennem glasset. Strålingstabet kan være af betydning, men er svært at regne på. Konvektionstabet kan beregnes. Et…"
nov. 15, 2017
Bent Løschenkohl svarede på diskussionen 'Poly vs glas'
"Alt om forskelle kan du finde på nettet hos de forskellige drivhusfabrikanter. Der er 2 ting, jeg vil kommentere: Udseende. Jeg kan ikke vænne mig til et drivhus med polycarbonat, som man ikke kan se igennem, og sådan er…"
sep. 18, 2017

Bent Løschenkohls blog

Varme i drivhuset

Vi har tidligere diskuteret varme i drivhus, her er mine erfaringer fra den vinterperiode, vi lige har været igennem med 6-7 graders frost her på stedet.

Jeg overvintrer nogle sommerblomster i en plantekuvøse i drivhuset, dækket med et løst stykke plast, som tages af i milde perioder, så planterne får mere lys. Varmen består af kølingen fra en bærbar computer, med blæser og monteret med 2 effektmodstande hver på 25 Watt. De styres af en mikroprocessor, Arduino, der er programmeret i…

Læs mere

Tilføjet den 18 februar 2017 klokken 8.45 —

Varme i drivhuset

Så er det snart den tid, hvor nattefrosten kommer. Kan man varme lidt i drivhuset, hvad skal man vælge og hvad koster det?

Jeg har regnet lidt på mit eget drivhus, et Euro Serre 4 på 14,1 kvadratmeter, energibehovet i tabellen er et absolut minimum, der er ikke regnet med vind eller udstråling. Isoleres der med boblefolie reduceres tallene i tabellen til en trediedel, men lyset reduceres også væsentligt.…

Læs mere

Tilføjet den 9 november 2015 klokken 21.38 —

Effekten af et aktivt varmelager i et drivhus

Der har tidligere været debat om temperaturen i et drivhus, her har jeg samlet lidt data fra de sidste dage af oktober, hvor solen skinnede.

Drivhuset er et 14 kvadratmeter fra Willab Garden, med flisegulv og et varmelager med en halv meter sand underfliserne. Under taget er der 50 meter sort slange, og i varmelageret er der ca. 15 meter slange. Der er vand i slangerne, og en cirkulationspumpe styres af en lille mikroprocesser, der måler temperaturer med digitale temperatursensorer.…

Læs mere

Tilføjet den 13 november 2014 klokken 16.35

Konkurrence genvej

Det er ikke Danmarks største tomat, men hvis den havde fået lov.........

Der er faktisk nogle rimelige præmier i denne konkurrence, så der burde være mere styr på det. Og den blev udskrevet for sent til at lave noget…

Læs mere

Tilføjet den 11 august 2013 klokken 20.34 — 1 kommentar

Du skal være medlem af Drivhusklubben.dk for at kunne tilføje kommentarer!

Bliv medlem af Drivhusklubben.dk

Klokken 15.00 den 3 juni 2016 sagde susan kjølby henriksen ...

hehe ja det er det da også gg :)

Klokken 11.43 den 30 april 2015 sagde aRNETAGE ...

Jeg har magnetventilen inde i kælderen, hvor den er beskyttet, og slangen ud gennem en udluftningsventil,og til drivhuset.
Har prøvet drypvanding uden stor held.

Arne

 
 
 

Som medlem af Drivhusklubben kan du ikke blot læse spændende artikler om fx dyrkning - du kan også deltage med egne indlæg og kommentarer!

Følg Drivhusklubben:

© 2018   Drivhusklubben er drevet af Juliana A/S.   Powered by

Skilt  |  Kontakt os  |  Privacy Policy  |  Terms of Service