Velkommen til Drivhusklubben og en verden af drivhusliv

Drivhusklubben skal være stedet, du søger - uanset, om du vil inspireres, er ny drivhusejer, lige har et spørgsmål om drivhus, eller om du er en erfaren drivhusentusiast, der vil øse af din egen viden og hjælpe andre.

Vi skal dele vores glæde, tips, tricks og gode ideer.

DRIVHUSE: GODE RÅD FØR KØB

Hvorfor drivhus?

Over en million danske haveejere har valgt at gøre noget ved vejret. De har nemlig anskaffet sig et drivhus eller et orangeri. Nogle har gjort det for at dyrke deres egne friske, økologiske afgrøder - andre bare for at have et rum af glas, hvor de kan stresse af og nyde udsigten ud til haven og opleve planterne tæt på.

Er huset stort nok, kan du både drive og dyrke. Vil du både og, skal huset som regel have mindst 10 kvadratmeter areal.
Der er i Julianas sortiment et meget fint udvalg af varianter i dette leje både indenfor drivhuse og orangerier.

Vælger du et vægdrivhus, så vær opmærksom på, at den slags findes i forskellige bredder, ofte mellem 140 cm og 200 cm. Jo mere bredde, desto mere plads til havebord og stole naturligvis. Overvej allerede før dit køb af drivhus, om du har et behov for plads til havemøbler. Og hvad du i det hele taget ønsker at benytte drivhuset til.
 
Mere om..
DRIVHUSE: GODE RÅD (Guide forside)
- DRIVHUS STØRRELSE
- GLAS VS. POLY
- PLACERING
- FUNDAMENTET

 

Mange størrelser at vælge imellem...

Hvis du kun vil dyrke afgrøder eller blomster, så afhænger størrelsen af drivhus eller orangeri mest af, hvor meget plads du har til rådighed i haven.

Julianas sortiment indenfor drivhuse og orangerier spænder fra 0,85 m2 med plads til både agurker og tomater og helt op til 72 m2 hvor kun fantasien sætter grænser.

Vælger du et mangekantet, næsten rundt drivhus, kan havebordet stå i midten og planterne ud langs siderne, og så kan du som minimum nøjes med omkring 7 m2.

 

 

Juliana Compact 5,0 i antracit med 3mm glas - Se flere drivhuseDrivhuscenter.dk

Glas vs poly - Let at gennemskue...?

De fleste af os kan være enige om at et drivhus med glas, helt bestemt er den flotteste visuelle løsning. Der er frit udsyn både udefra og ind samt indefra og ud. Det er også værd at have med at glas er lettere at gøre rent.
Mange foretrækker dog alligevel et drivhus med polyplader frem for glas. Polycarbonat er effektivt, når dyrkning af planter kommer før et klart udsyn og skønheden ved huset.
Pladerne er bygget i to lag med luftkanaler, og virker som termoruder. Polycarbonat plader går ikke i stykker så ofte som glas.

Polypladernes isolerende evne betyder jævn varmefordeling og mindre temperaturforskel mellem dag og nat. Pladerne lader masser af lys slippe ind, samtidig med den direkte solindstråling holdes tilbage, hvilket er med til at beskytte planternes celler mod den i nogle tilfælde skadelig indstråling.

Du kan læse mere her om forskellen mellem polycarbonat og glas i drivhuset.

Oplev forskellene i kvalitet of finish...

Kvadratmeterprisen på et drivhus svinger en del, alt afhængigt af især profilernes konstruktion. De bedste modeller, har typisk kraftigere profiler, men har naturligvis også en højere pris. Det gælder eksempelvis modeller i serien af Premium eller Botanica drivhuse.
Profiltykkelse
Profiltykkelsen bl.a. har betydning i blæst, og når vinen, de tunge tomater eller agurkeplanterne hænges op. På de billige modeller er der også typisk sparet på udstyr som for eksempel vinduer.
Vinduer
Et hus på 8 m2 skal have to oplukkelige vinduer, for at sikre mest mulig ventilation til planterne (og mennesker).
Døre
Døren skal du ud af mange gange. Sørg for at den er bred, så trillebør og havemøbler kan komme igennem, og vælg enten en skydedør eller en såkaldt stalddør, som kan aflåses. Stalddøren har opgså den fordel at den også kan bruges til at skabe ekstra ventilation i drivhuset, ved at lade den øverste del stå åben, mens den nederste kan lukkes for at undgå at skadedyr kravler ind til planterne.
Fundamentet
Fundamentet kan du selv lave af lecablokke eller købe et originalt fabrikeret fundament af stål.

 

Som medlem af Drivhusklubben kan du ikke blot læse spændende artikler om fx dyrkning - du kan også deltage med egne indlæg og kommentarer!

Følg Drivhusklubben:

© 2018   Drivhusklubben er drevet af Juliana A/S.   Powered by

Skilt  |  Kontakt os  |  Privacy Policy  |  Terms of Service