Velkommen til Drivhusklubben og en verden af drivhusliv

Drivhusklubben skal være stedet, du søger - uanset, om du vil inspireres, er ny drivhusejer, lige har et spørgsmål om drivhus, eller om du er en erfaren drivhusentusiast, der vil øse af din egen viden og hjælpe andre.

Vi skal dele vores glæde, tips, tricks og gode ideer.

DRIVHUS STØRRELSE

Drivhus størrelse

Køb af et drivhuse er for de fleste en større investering. Derfor er det vigtigt at købe det, der passer lige netop til dig. Når først drivhuset står der, er det vanskeligt at ændre placeringen og størrelsen, så sørg for at informere dig grundigt og overvej nøje, hvilket drivhus du vil købe. Det skulle gerne dække dine behov både i købsøjeblikket og i fremtiden.

Det er altid individuelt, hvad man har brug for, men i det følgende kommer vi med et par gode råd og ideer omkring størrelse.


Mere om..

Anvendelse og størrelse

Hvad har du tænkt dig at bruge drivhuset til? Hvis du bare vil dyrke et par tomater og agurker og ellers ikke andet, vil et lille drivhus være nok, sågar et lille vægdrivhus, hvis ikke familien er ret stor. En tomat- og agurkeplante giver rigtig meget af sig, hvis de bliver vandet og gødet rigtigt.

Men ønsker du at dyrke lidt mere og tænker på at gøre drivhuset til din hobby, kan du kun købe drivhuset for lille. Et større drivhus giver mange flere muligheder for at dyrke forskellige grøntsager, frugter, krydderier osv. Planterne skal have "luft" omkring sig for at mindske risikoen for skadedyr og sygdomme. Prøv f.eks. med peber, krydderier og fersken. Salat blive ekstra sprød, hvis den dyrkes i et drivhus, eller så dine egne sommerblomster til haven.

Du vil opdage, at jo mere du interesserer dig for dyrkning i drivhuse, jo flere spændende vækster er der at dyrke.

Vil du gerne kunne sidde i dit drivhus og drikke en kop kaffe og samtidig nyde planter og haven, så skal du købe et drivhus på mindst 9,9 m2. Hvis du vil kombinere drivhuset med en udestue, så bør du købe sikkerhedsglas. Det giver en ekstra sikkerhed i tilfælde af, at glasset skulle gå i stykker, og det er bedre at kigge ud igennem.
Et godt råd er derfor: Køb ikke drivhuset for småt. Jo større drivhus, jo mere plads til både planter og drivhusejer og dermed også langt bedre trivsel.

Byggetilladelse til drivhus?

Mange mennesker tror fejlagtigt, at der kræves byggetilladelse, hvis drivhuset skal være større end 10 m2. Dette gælder ikke længere. Drivhuse er omfattet af bygningsreglementer for småhuse, hvori der bl.a. står:
"Når garager, carporte, udestuer og overdækkede terrasser ikke er over 50 m2, kan de nu opføres, uden at der først skal søges om byggetilladelse".
Men byggeriet skal anmeldes til bygningsmyndighederne, som har 14 dage til at reagere i. Dog skal der søges om byggetilladelse, hvis du monterer drivhuset til dit hus, ligesom en udestue.
Disse regler gælder for drivhuse, der opføres ved enfamiliehuse i byzone. Har du en anden boligform, bør du henvende dig til bygningsmyndighederne, inden du påbegynder arbejdet. Der kan være specielle regler lige der, hvor du bor.

Som medlem af Drivhusklubben kan du ikke blot læse spændende artikler om fx dyrkning - du kan også deltage med egne indlæg og kommentarer!

Følg Drivhusklubben:

© 2018   Drivhusklubben er drevet af Juliana A/S.   Powered by

Skilt  |  Kontakt os  |  Privacy Policy  |  Terms of Service