Velkommen til Drivhusklubben og en verden af drivhusliv

Drivhusklubben skal være stedet, du søger - uanset, om du vil inspireres, er ny drivhusejer, lige har et spørgsmål om drivhus, eller om du er en erfaren drivhusentusiast, der vil øse af din egen viden og hjælpe andre.

Vi skal dele vores glæde, tips, tricks og gode ideer.

Jeg har købt et termometer med 2 stk. følere og placeret 1 i drivhuset og en umiddelbart uden for. Jeg har med stor undren set (når det er mørkt) stor forskel på temperaturen inde og ude. Der er faktisk 2 til 3 graders forskel. Inde i drivhuset kan der være -7 grader medens termometeret udenfor viser -4 Hvordan kan det lade sig gøre?? Har prøvet at bytte de 2 følere med samme resultat????

Venlig hilsen

Ole

Views: 185

Svar på dette

Svar til dette indlæg

Da jeg var i gartnerlære, 1966-68, var det et velkendt problem. Mange unge gartnere startede et gartneri med koldhuse fordi de ikke havde råd til at installere varme. Så dyrkede man tomater og solgte dem lokalt - fin samfundsstruktur.

Solen indstråler energi om dagen, men det kolde verdensrum sluger jordens varmestråling om natten. På friland varmes planter op af luften, der altid bevæger sig lidt, men i et koldt drivhus med stillestående luft kan en plantes temperatur være op til 4 grader lavere end lufttemperaturen. Så det er det, du måler.

I moderne gartnerier trækker man gardiner for om natten, de isolerer lidt, men stopper især udstrålingen fra drivhuset.

Umiddelbart virker det svært at forstå, men der findes frostskader i drivhuse med lufttemperatur over frysepunktet.

RSS

Som medlem af Drivhusklubben kan du ikke blot læse spændende artikler om fx dyrkning - du kan også deltage med egne indlæg og kommentarer!

Følg Drivhusklubben:

© 2018   Drivhusklubben er drevet af Juliana A/S.   Powered by

Skilt  |  Kontakt os  |  Privacy Policy  |  Terms of Service