Velkommen til Drivhusklubben og en verden af drivhusliv

Drivhusklubben skal være stedet, du søger - uanset, om du vil inspireres, er ny drivhusejer, lige har et spørgsmål om drivhus, eller om du er en erfaren drivhusentusiast, der vil øse af din egen viden og hjælpe andre.

Vi skal dele vores glæde, tips, tricks og gode ideer.

Vi har en minikiwi i drivhuset. Først havde vi den 3år. Så læste jeg vi skulle have en han også. Det fik vi så, og den kører på 3 år nu. Sidste år og i år har den blomster. Men vi ser inden blomster på hunnen.

Da vi fik den første (hunnen) satte vi den ikke i sur jord. Det gjorde vi med hannen da vi fik den. Hunnen har rigtig mange blade og ser fin ud. Dog plejer den at tabe bladene i slut juni, og derefter får den nye blade. 

Gør vi noget forkert? Hvilken slags gødning? Skal vi købe en ny hunplante.det er lidt kedeligt når man gerne vil have frugter. Selv om den er smuk med sine farver.

Views: 52

Svar på dette

Svar til dette indlæg

Du kan læse en artikel i vores database. Emnerne finder du under søgefeltet og her kan du f.eks skrive kiwi, men jeg linker dig lige på vej.

http://drivhusklubben.dk/forum/topics/dyrkning-af-kiwi

Herudover kan du her læse om forskel på han og hunplanter sakset fra eksotiske frugter 

Først når blomsterne er helt åbne, kan man se forskel på han- og hunblomster. Hanblomsterne hænger ofte i store grupper. De er ca. 4 cm i diameter. De 5–6 kronblade er kridhvide i starten, men bliver derefter gullige. Kronbladene er let krøllede i randen. I midten sidder utallige støvdragere og stråler ud i alle retninger. Støvkapperne er gule. Man kan undertiden se en forkrøblet griffel i centrum, men hanplanter i
plantager giver ikke frugter. De er udelukkende plantet for at bestøve de frugtgivende hunplanter.

Hunblomsten har mindre krøllede kronblade, der også er kridhvide, men skifter til gullige efter 3–4 dage. De har en diameter på 5–6 cm. Hunblomsterne kan kendes på de bleghvide støvdragere i centrum, der meget smukt stråler ud til siderne som en propel. Der er 20–30 stråler som kan ses i den færdige frugt som hvide striber i det grønne frugtkød. Mellem strålerne i frugtkødet ligger så resultatet af bestøvningen, frøene. Bagved de hvide stråler på blomsten, sidder et mindre antal støvdragere. Man ved ikke helt om de eventuelt også deltager i bestøvningen.www.eksotiskefrugter.emu.dk/servlets/Generelt/index.xml

RSS

Som medlem af Drivhusklubben kan du ikke blot læse spændende artikler om fx dyrkning - du kan også deltage med egne indlæg og kommentarer!

Følg Drivhusklubben:

© 2018   Drivhusklubben er drevet af Juliana A/S.   Powered by

Skilt  |  Kontakt os  |  Privacy Policy  |  Terms of Service