Velkommen til Drivhusklubben og en verden af drivhusliv

Drivhusklubben skal være stedet, du søger - uanset, om du vil inspireres, er ny drivhusejer, lige har et spørgsmål om drivhus, eller om du er en erfaren drivhusentusiast, der vil øse af din egen viden og hjælpe andre.

Vi skal dele vores glæde, tips, tricks og gode ideer.

Hjælp
Vi har haft store problemer i vores drivhus i år.
Vi dyrker i plantesække på kapilærkasser.
Tidligere år har vi vandet med regnvand suppleret med vand fra hanen. I år alene med regnvand (der har jo været så rigeligt)
Vi gøder med flydende gødning til væksthus efter foreskrifter på dunken.
Vores chilier har helt lysegrønne blade og mangler helt klart et eller andet, men hvad ?
Vores agurker får gule blade, der visner. De har absolut ikke givet frugt.
Skal vi gøde anderledes når der kun vandes med regnvand ?
Jeg har i desperation givet alle planterne et skud opløst kalk indkøbt til græsplænen, men det har ikke hjulpet
Måske for sent at gøre noget i år, men gode råd til brug næste år modtages med glæde.

Views: 115

Svar på dette

Svar til dette indlæg

Det er et utrolig vanskeligt spørgsmål at svare på. Om tomater er det sådan at de let får griffelråd, hvis man alene vander med regnvand. Her skal man mindst hver 3. gang vande med postevand. Lyse blade på peber er jo tegn på at de mangler noget, men hvad jeg har sakset dette fra chilifan.dk 
"GULE BLADE
Vær opmærksom på, at det ikke er unormalt, at chiliplanten smider lidt af sine nederste og ældste blade. Så det er ikke sikkert, at gule blade er et tegn på, at planten har det dårligt. Men gule blade kan være tegn på problemer. 

Helt eller delvist hvidgule, gullige eller grøngule blade kaldes klorose. Det er betegnelsen for manglende klorofyldannelse hos planterne. De blade, der mangler grønkorn (kloroplaster=de celler, fotosyntesen foregår i) , bliver bleggule/bleggrønne og kan ikke udnytte solens lys til fotosyntese. 

Overvanding
Symptomer på overvanding inkluderer blandt andet, at spidserne af bladene visner (nekrose) eller bladene bliver gullige/blege (klorose) og kan falde af. Gulligheden vil starte i de nederste blade og bevæge sig op af. Symptomerne kommer ofte fordi næringsstofferne skylles ud af jorden eller ned i jorden, hvor planten ikke kan nå dem. Står rødderne for længe i vand/meget våd jord vil de begynde at gå i forrådnelse. Rødderne vil blive brune og planten vil dø. Røddernes "fimrehår", der optager vand vil dø og derfor udviser planten først tegn på vandmangel: Bladene starter med at hænge, bladene smides og med tiden visner planten fuldstændigt. 

Hvis rødderne ikke er gået i forrådnelse kan planten reddes. Få så meget vand ud af jorden som muligt. Tag eventuelt planten ud af potten og pres blidt på jorden uden at beskadige rødderne eller sæt jorden på et vandsugende klæde eller aviser. Et alternativ er, at potte planten om med ny jord. 

For lidt lys
Hvis der er for lidt lys kan bladene også blive gullige/bleggrønne. Planterne vil søge opad og blive ranglede og bladene sættes med større mellemrum end normalt, fordi de tror, der er planter, der skygger, de skal op over får at nå solen. 

Bladlus
Hvis planten har mange bladlys, kan bladene også blive gule og falde af (og krølle helt mystisk ved svære angreb). Kig tæt på planten og især under bladene. Hvis der er bladlus og æg, så brus planten over med vand med jævne mellemrum (udsæt nyttedyr eller brug insektsæbe). Vær også opmærksom på honningdug; det klæbrige sukkerholdige afføring, som bladlusene spreder på bladene." 

Ovenstående tekst er fra følgende link, kan det være nyttigt.
Link

De gule blade på agurker kan skyldes spindemider. Men det kan også skyldes et dårligt rodsystem. Årsagen til det kan være for tidlig udplantning i sin tid, men især melonfluelarver kan også have gnasket af rødderne. 

RSS

Som medlem af Drivhusklubben kan du ikke blot læse spændende artikler om fx dyrkning - du kan også deltage med egne indlæg og kommentarer!

Følg Drivhusklubben:

© 2018   Drivhusklubben er drevet af Juliana A/S.   Powered by

Skilt  |  Kontakt os  |  Privacy Policy  |  Terms of Service