Velkommen til Drivhusklubben og en verden af drivhusliv

Drivhusklubben skal være stedet, du søger - uanset, om du vil inspireres, er ny drivhusejer, lige har et spørgsmål om drivhus, eller om du er en erfaren drivhusentusiast, der vil øse af din egen viden og hjælpe andre.

Vi skal dele vores glæde, tips, tricks og gode ideer.

Jeg monterede i foråret Juliana Premium 8,5 m2 i baghaven. I Bauhaus hvor netop det hus var opsat som demohus, var der problemer med de lange gavllister. Sælgeren forsikrede om, at det udelukkende var problem med netop denne foreløbige opsætning. Efterfølgende har jeg måttet konstatere, at mine gavllister ( de meget lange lister i gavlen ) kravler ud. Jeg er nu overbevist om, at de flyvske lister skyldes  den bevægelige store gavl med de lange glasbaner. 3mm hærdet glas. Jeg er nu bange for, at glasset flyver ud ved næste storm. Har andre problemet? Findes der eventuelle løsningsforslag? På forhånd tak for hjælpen.

Melondyrkeren

Views: 52

Svar på dette

Svar til dette indlæg

Har du talt med Juliana kundeservice ?

Jeg købte et Juliana Gartner drivhus med hærdet glas og vil næsten tro vi har samme problem. Det er ikke alle lister, der går løs men det er midt på endegavl og siderne. Mit bud er at det skyldes bevægelserne i drivhuset og jeg er da bekymret for en voldsom storm. Jeg regner egentlig med at indkøbe en masse silicone, men jeg burde nok først høre deres kundeservice først. Måske vil de sponsere siliconen, da det åbenbart er kendt fra andre drivhuse/-modeller.

Nu kan man måske ikke sige at et par eksempler er et generelt problem. Jeg har et Oase med samme type lister, og hele ruden uden problemer med disse. Men har du prøvet at skubbe glassene en smule så listen virkelig kan få fat. Mit gæt er at de ikke har ordentlig fat i enten den ene eller den anden side og det kan skyldes at glasset i den ene af siderne står helt op mod profilen. Som en nødløsnings, hvis der skulle komme storm igen, kan du sætte clips som ved delte glas. Det er selvfølgelig ikke meningen i længden, men kan sagtens bruge som en nødløsning. Hvilken by bor du I? 

Juliana har nu sendt nye lister. De gør opmærksom på vigtigheden af glassets placering. Så vidt jeg kan se, sidder glasset helt rigtigt fordelt. Måske bliver det svært at flytte på, da der jo er limet med silikone ved siderne. Jeg har placeret arbejdsbord og hylde på gavlsiden. Håbede de kunne holde lidt sammen på den store glasgavl. Jeg kan se, at Juliana har sat en strimmel aluminium på tværs ved nogle af de andre modeller. Det er sikkert, for at holde sammen på det hele. Ideen med clips er fin - måske kombineret med silikone. Måske der det hele ender :-) Drivhuset står i Solbjerg ved Aarhus. 

ja men så bor vi kun nogle kilometer fra hinanden og jeg vil gerne rent privat komme og se på det, hvis du er interesseret. Jeg er ikke ansat hos Juliane som montør. :)  du kan skrive til mig på l@rslund.dk , hvis det er noget . mvh Lars 

Du kan også få nogle fif i denne video om fjernelse af silikone 

Tak til Lars Lund. Nu vil jeg lige prøve med de nye lister fra Juliana og selvfølgelig være ekstra opmærksom i forhold til placering af glas. Håber det løser problemet. Hvis ikke - tager jeg gerne imod yderligere hjælp.

RSS

Som medlem af Drivhusklubben kan du ikke blot læse spændende artikler om fx dyrkning - du kan også deltage med egne indlæg og kommentarer!

Følg Drivhusklubben:

© 2018   Drivhusklubben er drevet af Juliana A/S.   Powered by

Skilt  |  Kontakt os  |  Privacy Policy  |  Terms of Service