Velkommen til Drivhusklubben og en verden af drivhusliv

Drivhusklubben skal være stedet, du søger - uanset, om du vil inspireres, er ny drivhusejer, lige har et spørgsmål om drivhus, eller om du er en erfaren drivhusentusiast, der vil øse af din egen viden og hjælpe andre.

Vi skal dele vores glæde, tips, tricks og gode ideer.

Både i 2013 og 2014 har dræbersnegle og vinbjergsnegle spist alle mine agurkeplanter, squashplanter samt persilleplanter - både i drivhuset og på friland.  Al jorden i drivhuset udskiftes hvert år med ny kompostjord.  Drivhuset er på 13,5 m2, og jeg har haft det siden 1986.  En russisk kollega foreslår, at jeg laver en cirkel af vejsalt omkring hver plante - det skulle fungere i Rusland.

Er der nogen, som har positiv eller negativ erfaring med at bruge salt (eller andet) som beskyttelse mod snegle-angreb ?

Views: 1677

Svar på dette

Svar til dette indlæg

Vejsalt på jorden vil helt sikkert slå dine planter ihjel. Kompostbunker er guf for snegle, så selv om det lyder godt får du måske snegleæg sammen med kompostjorden.

Jeg dyrker i selvvandingskasser i et drivhus med flisegulv. Mellemrummet mellem sokkel og fliser er tætnet med sand, og det fungerer.

Hej Frede

Du kunne overveje højbede med kobbertape og flis på stierne. se video under havebloggen. 

Men det er da rigtig træls. Hvis du ligger saltet på et stykke plast, så det ikke siver ned i jorden så vil det givet virke. Konsistensfedt har samme effekt. Det holder en snegl sig bare fra. Blander du lidt groft salt i så tager de et baglæns rejehop.   

Er du fiks på fingeren kan du lave en kobberring om planterne ( en plade du kan skære i strimler og lave en ring) Snegle får et stød når de rammer kobber. Du kan også lave et med tapen klistret på et eller anden slags rør, eller ligefrem lave en ramme rundt om dit bed. Kobbertape sælges i Bauhaus for 99 kr. for 5 meter. 

Herudover: Spis en masse appelsiner og citrus og læg de halve skaller ud ved planterne, med den hule side mod jorden, men så en snegl kan komme ind. Så gemmer sneglen sig her om dagen og så smider du dem på porten. Ølfælder kender du sikkert. Et plastkrus med øl gravet ned trækker sneglene til sig og de drukner i øl. Ikke den værste død.

Så du skal med andre ord både beskytte og bekæmpe.

mvh

Lars      

For at undgå dræbersnegle i drivhuset bruger jeg kun sækkejord i selvvandingskasser. Og ved at lukke den nederste del at døren ind til drivhuset om natten, har jeg til nu undgået snegle i huset.

Et trick til at indfange mange dræbersnegle på en gang:
Om aftenen lægger du et stykke af et gammelt gulvtæppe på græsplænen. Næste morgen er der masser af snegle i skjul under tæppet, lige til at snuppe,

Jeg har rigtig mange vinbjergsnegle, og har aldrig oplevet, at de har spist levende planter, det klarer dræbersneglene. Jeg skriver numre på vinbjerghusene, så har naboens 4 børn noget at gå på jagt efter, de kommer pænt og afleverer de snegle, der er faret vild ;0)

Salt!!! Nej Tak, jordstrukturen bliver ødelagt.

Jeg håber at jeg misforstår dig, Finn. Forhåbentlig fanger I ikke vinbjergsneglene??

Nej, jeg fanger dem ikke, flytter dem bare fra fliser og vej, på Sjælland havde jeg et opdræt af vinbjergsnegle, hobby, da jeg flyttede tilbage til Sønderjylland, satte jeg dem ud i naturen igen, tog ca. 10 stk. med til min nye adresse, hvor de har dannet en ny bestand på min ejendom. Jeg har opdrættet fisk af alle slags gennem de sidste 50 år, nu kan jeg kun følge med sneglene ;o)

ja jeg har

jeg har udlagt en stribe af vejsalt rundt langs mine højbede og det virker, samtidigt holder det græsset nede og de døde snegle samler du bare op og smider væk

Naturstyrelsen fraråder, at man bruger salt, da det er dyrplageri - og som flere her er inde på, så duer det ikke at bruge i haven...

Jeg bruger Ferramol i drivhusene og laver små bunker, hvor jeg ser dræbersnegle i haven - spærret af, så vinbjergsneglen ikke kan komme ind og spise med. Og er bevæbnet med en saks, så jeg kan klippe dem over, som jeg støder på :)

Jeg har især været plaget af leopardsnegle i år - jeg har kunnet "plukke" rigtig mange af chiliplanterne om aftenen, så de har været mit primære skadedyr i denne sæson...

Hej Anja, jeg ser, at du har været plaget af leopardsnegle, det er ellers din allierede i kampen mod dræbersnegle, de er ret effektive jægere, jeg undgår at skade dem, når jeg er på jagt efter dræbersnegle.

Det betragter jeg nu som en skrøne - de trives fint sammen med dræbersneglene...

hej

jeg bruger en sprayflaske og en blanding af 5 dele vand og 1 del tre stjerne salmiakspiritus.

ser jeg en dræbersnegl får den bare et skud og er død øjeblikkelig.

det har jeg brugt de sidste mange år med stor virkning.

venlig hilsen sonja

den bedste metode til at fjerne alle uønskede snegle er,  efter min erfaring, at lægge rugbrødsskiver ud med 3-5 m's afstand om aftenen, så går man med en bskærersaks i den ene hånd og en plastikpose i den anden og samler dem op med saksen og klipper dem over ned i posen, går  runder med ½ times interval og samler ind  og på den måde kan man rydde sin have på en aften, og kan man få naboerne med på det , behøver man ikke gøre det ret tit. Men tag rugbrødet op til sidst , det er også så slimet at det kun er til kompostbunken.

RSS

Som medlem af Drivhusklubben kan du ikke blot læse spændende artikler om fx dyrkning - du kan også deltage med egne indlæg og kommentarer!

Følg Drivhusklubben:

© 2018   Drivhusklubben er drevet af Juliana A/S.   Powered by

Skilt  |  Kontakt os  |  Privacy Policy  |  Terms of Service