Velkommen til Drivhusklubben og en verden af drivhusliv

Drivhusklubben skal være stedet, du søger - uanset, om du vil inspireres, er ny drivhusejer, lige har et spørgsmål om drivhus, eller om du er en erfaren drivhusentusiast, der vil øse af din egen viden og hjælpe andre.

Vi skal dele vores glæde, tips, tricks og gode ideer.

nogle af vores tomater får et brunt område ved blomsterstedet. Det kommer når de er ved at være den rigtige størrelse. Er der nogen der ved hvad det er. Elisabeth

Views: 1167

Svar på dette

Svar til dette indlæg

Det lyder som kartoffelskimmel, og det er en sygdom, der helt kan ødelægge både kartofler og tomater.

Luftfugtigheden skal holdes lav, lad døren stå åben døgnet rundt, ikke overbruse planterne.

De angrebne tomater skal plukkes og kasseres, ellers kan du risikere smitte næste år via jorden - hvis du altså dyrker i jorden.

Tak for svaret .det er ikke noget der går ret langt ind i tomaterne og når de er modne kan jeg bare skære en skive af så er der intet at se eller smage, er det giftigt?

Da jeg smed mine dårlige tomater ud kom jeg til at tænke på, at symptomerne let kan forveksles med det, man kalder griffelråd. Det skyldes calcium-mangel, og ses ofte i gro-sække, hvor der ikke er blandet nok kalk i spagnum'en.

Jeg forstod ikke helt din beskrivelse med at skære en skive af, men hvis modne tomater har et sort, lidt indtørret område i blomsterenden kan du roligt skære det af og spise tomaten. Hvis det er kartoffelskimmel rådner tomaten før den modner.

I begyndelsen kan man ikke se forskel på kartoffelskimmel og griffelråd, du kan evt. søge og se billeder på

              tomato late blight blossom end rot

Hvis du har lidt havekalk eller kridt så rør det op i vand og vand sækkene med det, vand evt. efter. 

Jeg kunne desværre finde en tomat med kartoffelskimmel i mit eget drivhus, øv.

Det er en russisk sort, som jeg har fået foræret, og hele planten ryger ud.

Svampesporer skal have vand for at kunne spire, og en tomatfrugt bliver kold om natten. Om morgenen, når temperaturen og luftfugtigheden stiger, slår der dug på tomaten, der stadig er kold, det løber ned og hænger i blomsterenden, og det er så der, hvor kartoffelskimlen starter.

Det hjælper ikke at skære det væk, hele frugten bliver giftig, så næste år skal du prøve at så selv, og vælge skimmelresistente sorter.

Det skyldes at jorden er udvandet for kalk så der skal tilsættes kalk eller gødning indeholdende kalk

RSS

Som medlem af Drivhusklubben kan du ikke blot læse spændende artikler om fx dyrkning - du kan også deltage med egne indlæg og kommentarer!

Følg Drivhusklubben:

© 2018   Drivhusklubben er drevet af Juliana A/S.   Powered by

Skilt  |  Kontakt os  |  Privacy Policy  |  Terms of Service